Biden'ın torununun aracına giren 2 şüpheli gözaltına alındı

ABD Başkanı Joe Biden'ın torunu Naomi Biden'a tahsis edilen Gizli Servis aracına Kasım 2023'te girdiği tespit edilen iki şüpheli şubat ayında farklı günlerde gözaltına alındı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden'ın torunu Naomi Biden'a tahsis edilen Gizli Servis aracına giren iki kişi gözaltına alındı. 12 Kasım 2023 tarihinde başkent Washington DC'nin Georgetown bölgesinde yaşanan 'hırsızlık teşebbüsü' sırasında Naomi Biden'ı korumakla görevli bir ajanın şüphelilere ateş açtığı belirtildi. Şüphelilerden birinin 19 yaşındaki Robert Kemp olduğu, diğer şüphelinin 18 yaşından küçük olduğu ifade edildi.

ÇALINTI ARAÇTA KORUYUCU YELEK VE GECE GÖRÜŞ DÜRBÜNÜ BULUNDU

ABD'nin Washington Post gazetesi ve ABC News haber sitesinin mahkeme kayıtlarından aktardığına göre, şüphelilerden Kemp, 7 Şubat'ta, söz konusu 'hırsızlık teşebbüsü' olayında kullanılan çalıntı aracın bulmasının üzerine gözaltına alındı. Toyota Corolla model araçta, Gizli Servis'in siyah Ford Expedition aracından alınan nesneler tespit edildi. Bulunan nesneler arasında bir koruyucu yelek ve gece görüş dürbünü de yer aldı.

Çalıntı araçta bulunan bir McDonald's poşetinde tespit edilen parmak izleri ve fişte yer alan bilgilerin ışında polis, Kemp ile 14 yaşındaki erkek çocuğa ulaştı. Şüpheli çocuğun da 16 Şubat tarihinde gözaltına alındığı belirtildi. Çocuğun olay sırasında GPS ile izlemeye tabi olmasının olay anında olay yerinde olduğunun tespitini kolaylaştırdığı belirtildi. Olayla bağlantılı olarak Robert Kemp'e 'aracın izinsiz kullanımı' ve 'hırsızlık' suçlamaları yöneltildi. Serbest bırakılan Kemp, 29 Şubat'ta tekrar hakim karşısına çıkacak.

ÇOCUĞA BAŞKA BİR OLAYLA BAĞLANTILI 'ARAÇ KAÇIRMA' SUÇLAMASI

14 yaşındaki erkek çocuğa ise ocak ve şubat aylarında yaşanan başka bir olayla bağlantılı olarak üç kere silahlı araç kaçırma suçlaması yöneltildi. Çocuğun Biden'ın torununun aracında yaşanan olayla bağlantısının daha sonra kurulduğu aktarıldı. 

Gizli Servis ajanları, Naomi Biden'a tahsis edilen aracın camının üç kişi tarafından kırıldığını bildirmiş, olay yerindeki ajanlardan biri bunun üzerine ateş açmıştı. Olayda şüphelilerden hiçbirine kurşun isabet etmediğine inanılıyor. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)