Biden, Erdoğan'a tebrik telefonunu anlattı: F-16 satışını gündeme getirdi

ABD Başkanı Biden, yeniden göreve seçilen Erdoğan’ı telefonla arayarak tebrik etti. Biden görüşmede Erdoğan'ın F-16 satışını, kendisinin de İsveç'in NATO'ya katılımını gündeme getirdiğini anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak gayri resmi sonuçlara göre yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Biden, görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim başarısını kutlayarak, sonuçların Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

İki lider, "bölgesel ve küresel meydan okumalar karşısında Türkiye-ABD ilişkilerinin daha da ehemmiyet taşıdığını" belirterek, yeni dönemde iki ülke arasındaki tüm konularda iş birliğini ilerletme hususunda mutabık kaldı.

Reuters'ın aktardığına göre ise Biden, Erdoğan'ın telefon görüşmesinde Türkiye'ye F-16 satışını, kendisinin de İsveç'in NATO'ya katılımına itirazından vazgeçmesi konusunu gündeme getirdiğini söyledi. ABD Başkanı, bu konuyu önümüzdeki hafta daha ayrıntılı konuşacaklarını ifade etti. (HABER MERKEZİ)