Biden: Trump kurumların içini boşalttı

ABD'de yeni dönem hazırlığı yapan seçilmiş Başkan Joe Biden, Başkan Trump dönemini eleştirdi. Ülke güvenliği açısından kritik öneme sahip kurumların Trump yönetiminde "dev zarara" uğradığını vurgulayan Biden, ekibinin Savunma Bakanlığı'nın da aralarında olduğu kurumlardan ihtiyaç duydukları bilgileri alamadığını savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 20 Ocak'ta yemin edip, görevine başlayacak ABD’nin yeni başkanı Joe Biden ulusal güvenlik ve dış politika danışmanlarından aldığı brifingin ardından Twitter hesabından açıklama yaptı.

Yeni dönem için hazırlık yapan ekibinin bazı kurumlardan ihtiyaç duydukları bilgileri alamadıklarını söyleyen Biden, Savunma Bakanlığı ve Yönetim ve Bütçe Ofisi'nde ‘barikatlarla’ karşılaştıklarını ifade etti.

“Bence bu sorumsuzluktan başka bir şey değil" diyen ABD’nin seçilmiş başkanı Biden "Güvenliğimiz açısından kritik önemdeki birçok kurum büyük zarar gördü. Birçoğunun içi personel, kapasite ve moral anlamalarında boşaltıldı. Politika süreçleri ya zayıflatıldı ya da bir kenara itildi" dedi. (KAYNAK: BBC TÜRKÇE)