Biden: 2024 seçimi için adaylık niyetim var

Ara seçimlerde beklendiği şekilde "kırmızı dalganın" gelmediğini ve Cumhuriyetçilerin beklentilerin gerisinde kaldığını söyleyen Biden 2024 başkanlık seçimlerinde adaylığa niyeti olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  ABD Başkanı Joe Biden, sonuçların henüz netleşmediği ara seçimleri "Amerikan demokrasisi için iyi bir gün" olarak niteledi.

Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenleyen Biden, birçok kişinin beklediği şekilde "kırmızı dalganın" gelmediğini ve Cumhuriyetçilerin beklentilerin gerisinde kaldığını belirtti.

AA'nın aktardığına göre cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisinde çoğunluğu sağlamak konusunda avantajlı olduğunu kabul eden Biden, "Sandık çıkış anketlerine göre halkın yüzde 75'i ülkenin gidişatından memnun değil. Görevinizin son 2 yılında neyi farklı yapacaksınız" sorusuna ise "Hiçbir şeyi" yanıtını verdi.

Biden, 2024 başkanlık seçimlerinde aday olup olmayacağının sorulması üzerine ise, "Bu konuda niyetim var" diyerek gelecek yılın başına kadar kesin bir karara varmış olacağını söyledi.

BALİ'DE Şİ CİNPİNG'LE GÖRÜŞECEK 

Gelecek hafta Bali'de yapılacak G20 Zirvesine katılacağını belirten Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in burada olmayacağını duyduğunu ancak Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir görüşme yapabileceğini söyledi.

Joe Biden, Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'ın ulusal güvenlik için bir tehdit teşkil edip etmediği sorusuna ise, "Elon Musk'ın başka ülkelerle teknik ilişkisi ve işbirliğine, yanlış bir şey yapıp yapmadığına bakılmaksızın incelenmeye değer olduğunu düşünüyorum" yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)