Biden: Cumhuriyetçiler kazanırsa beni azledeceklerini duydum

Cumhuriyetçilerin Kongre'de çoğunluğu kazanması halinde kendisini azledeceklerini öne süren ABD Başkanı Biden, "Cumhuriyetçiler kazanırsa beni azledeceklerini duydum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden, 8 Kasım'da yapılacak ara seçimlerde Cumhuriyetçilerin hem Senato hem de Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu kazanması durumunda, kendisi hakkında azil süreci başlatacaklarını söyledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Joe Biden, California eyaletinin San Diego kentinde katıldığı bir etkinlikteki konuşmasında 8 Kasım'da düzenlenecek ara seçimler hakkında açıklamalarda bulundu.

Ara seçimlerinin hayati önemde olduğunu belirten Demokrat Partili Biden, "Cumhuriyetçiler Temsilciler Meclisi ve Senato'yu geri kazanırsa, beni azledeceklerini duydum. Beni ne için azledeceklerini bilmiyorum" diye konuştu.

ABD'de yapılan anket sonuçlarına göre, Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu kazanmasına kesin gözüyle bakılırken, Senato'da da "yüksek ihtimalle" çoğunluğu kazanmaları bekleniyor.

Amerikalılar, 8 Kasım'daki ara seçimlerde, bulundukları eyaletlerdeki valilik ve diğer yerel pozisyonların yanı sıra Temsilciler Meclisi'ndeki 435 sandalyenin tamamı, Senato'daki 100 sandalyenin de 35'i için sandığa gidecek. (HABER MERKEZİ)