Beşiktaş'tan yaralanan oyuncuya 'geçmiş olsun', yöneticiye eleştiri

Beşiktaş, olaylı maçta yaralanan oyuncuya 'geçmiş olsun' dedi, Fenerbahçeli bir yöneticiyi "Taraftarlarımızı tahrik ederek oyuncusunun yaralanmasına sebep oldu" diyerek eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş Kulübü, Fenerbahçe Beko maçında yaşanan olaylarla ilgili açıklama yayımladı. Siyah-beyazlı kulüp yaralanan Fenerbahçe oyuncusu için geçmiş olsun mesajı yayınladı. Ardından, saha kenarında oturan Fenerbahçeli bir yöneticiyi eleştirdi. 

Açıklamada "Karşılaşmanın ilk yarısında asla tasvip etmediğimiz saha olayları meydana gelmiş ve bunun sonucunda rakip takım oyuncusuna yabancı madde isabet etmiştir. Bu durum bizim için kabul edilemez ve asla tasvip etmediğimiz bir davranıştır. Talihsiz bir şekilde yaralanan Yam Madar’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz" denildi. 

'TARAFTARIMIZI TAHRİK ETTİLER'

Devamında, Fenerbahçeli yöneticinin Beşiktaşlı taraftarları 'tahrik ettiği' ve oyuncunun bu sebeple yaralandığı iddia edildi. Açıklamanın diğer bölümü şöyle:

"Rakip takımın şube yöneticisi, nezaketen kendilerine ayrılan saha içi koltuklara talimatlara aykırı olarak kendi takım formasını giymiş bir şekilde gelmiş ve taraftarlarımızın dikkatini kendi üzerine çekmiştir.

Akabinde saha kenarından takımımızın momentumu eline aldığı ve farkı açtığı dakikalarda abartılı bir şekilde hakemlere itiraz ederek taraftarlarımızı tahrik etmeye çalışmış ve istenmeyen olayların yaşanmasına neden olmuştur.

Rakip takım yöneticisinin örnek olması gerektiği yerde taraftarlarımızı tahrik edici davranışlarda bulunması kendi sporcusunun yaralanmasına sebebiyet vermiştir.

Malum şahsın siyah-beyazlılarımızın başarısını gölgelemeye çalışması ve küçük oyunlar peşinde koşması temsil ettiği camiaya da yapılmış bir ayıptır.

Bir kez daha belirtmek isteriz ki bu olaylar asla tasvip ettiğimiz davranışlar değildir.

Türk sporunun gelişmesi ve örnek teşkil etmesi için yetkilileri, tasvip etmediğimiz bu olaylara neden olanlara gerekli cezaların verilmesi hususunda göreve davet ediyoruz."

Ne olmuştu?

Dün İstanbul'daki Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe maçında tansiyon yükselmişti. Beşiktaş tribünlerinden sahaya atılan yabancı bir madde Fenerbahçeli basketbolcu Yam Madar'ın gözüne gelmişti. Sarı-lacivertli kulüp bugünkü açıklamasında oyuncunun kısmi görme kaybı yaşadığını duyurmuştu.

Maçı Beşiktaş 68-64 kazanmıştı. (HABER MERKEZİ)