Beşiktaş yeni yıla yenilgiyle başladı: 3-1

Süper Lig'in 19. haftasında Kasımpaşa'ya 3-1 yenilen Beşiktaş, iç sahada üst üste üçüncü mağlubiyetini aldı.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Süper Lig’in 19’uncu haftasında Beşiktaş, sahasında Kasımpaşa’ya 3-1 mağlup oldu.

Tüpraş Stadı'ndaki karşılaşmayı Arda Kardeşler yönetti.

Kasımpaşa’ya galibiyeti getiren golleri 41, 80 ve 83’üncü dakikalarda Nuno da Costa kaydetti. Beşiktaş’ın tek golü 45+2’nci dakikada Semih Kılıçsoy’dan geldi. İlk yarısı 1-1 beraberlikle sona eren mücadelede 3 puana Da Costa'nın attığı gollerle ulaşan Kasımpaşa puanını 26'ya yükseltirken, siyah-beyazlılar 29 puanda kaldı.

MAÇIN KRONOLOJİSİ

41’inci Kasımpaşa öne geçti. Salih Uçan’ın kısa düşen pasında sol kanatta topu önünde bulan Hajradinovic bekletmeden pasını Nuno da Costa’ya verdi. Da Costa, Necip Uysal’dan sıyrıldıktan sonra ceza sahası dışı hafif sol çaprazdan uzak köşeye yaptığı plase vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1.

45+2’nci dakikada Beşiktaş eşitliği yakaladı. Sol kanattan Rashica, taşıdığı topu ceza sahasına girdikten sonra sol ayağıyla yerden arka direğe çıkardı. Arka direkte altıpas içinde dar açıdan Semih Kılıçsoy’un yerden kayarak yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-1.

İlk yarı 1-1 sona erdi.

80’inci dakikada Kasımpaşa bir kez daha öne geçti. Aytaç Kara’dan aldığı topla sol kanatta topla buluşan Gomis’in arka direğe yaptığı ortada kaleci Mert Günok’tan önce topa dokunan Nuno da Costa meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-2.

83’üncü dakikada Kasımpaşa farkı 2’ye çıkardı. Ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Winck, topu soluna çektikten sonra pasını Nuno da Costa’ya çıkardı. Nuno da Costa, ceza sahası hafif sol çaprazdan yaptığı vuruşla pozisyonda kalesini terk eden Mert Günok’un sağından meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-3.

Kasımpaşa maçı 3-1 kazandı.

BEŞİKTAŞ İÇ SAHADA GALİBİYETİ UNUTTU

Kasımpaşa yenilgisiyle bu sezonki 7. mağlubiyetini alan Beşiktaş, Tüpraş Stadı'nda üst üste 3. mağlubiyetini yaşadı.

RAMS Başakşehir'i sahasında 1-0 yendikten sonra Fenerbahçe ve Corendon Alanyaspor maçlarının ardından Kasımpaşa'ya da mağlup oldu.

Üç maçı da 3-1'lik skorla kaybeden siyah-beyazlı ekip, kalesinde 9 gol görürken 3 gol attı.

TARAFTAR PROTESTOSU DEVAM ETTİ

Beşiktaşlı taraftarlar, Da Costa'nın üçüncü golünün ardından futbolculara tepki gösterdi.

Futbolcuların aleyhine tezahürat yapan siyah-beyazlı futbolseverler, bekleneni veremeyen Onur Bulut'u da zaman zaman ıslıkladı. (SPOR SERVİSİ)