Bernie Sanders, Joe Biden'ın çalışma bakanlığına talip

ABD'de Demokrat Parti'nin en sol kanadını temsil eden senatör Bernie Sanders, Joe Biden yönetiminde çalışma bakanlığına 'talip oldu'. Sanders, yeni kabinede yer alıp almayacağı sorusuna, "Çalışan aileler için mücadele edebileceğim bir görevim olacaksa, bunu yaparım" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Demokrat Parti'nin en sol kanadını temsil eden Vermont Senatörü Bernie Sanders, Joe Biden'ın yeni yönetiminde bir bakanlığı kabul edebileceğini açıkladı. Sanders, CNN kanalı ile söyleşisinde, ABD'deki çalışan aileleri korumak için bir görev almayı istediğini söyledi.

'ELİMDEN GELENİ YAPMAK İSTİYORUM'

Sanders, CNN sunucusu Wolf Blitzer'ın "Seçilmiş başkan Joe Biden'ın kabinesinde bir poziyon gözlediğinize dair haberler doğru mu? Mesela çalışma bakanlığı gibi" sorusuna şu yanıtı verdi: "Doğru olan şey şu ki, bu ülkede şu an muazzam bir baskı altındaki çalışan aileleri korumak için elimden geleni yapmak istiyorum. İster Senato'da olsun, ister Biden yönetiminde. Kim bilir. Bunun nasıl gelişeceğini göreceğiz."

Blitzer "Eğer sizden kabineye çalışma bakanı olarak katılmanızı isterse 'evet' der misiniz?" diye sorunca da, Sanders şöyle dedi: "Eğer çalışan aileler için sesimi çıkarıp mücadele edeceğim bir görevim olursa bunu yapar mıyım? Evet, yaparım."

CNN'in Sanders ile canlı bağlantısı, sunucu Blitzer'ın "Senatör Sanders, belki bugünlerde size Bakan Sanders diye hitap edeceğim" sözleriyle son buldu. 

CNN: SENDİKA LİDERLERİNİ DE ARADI

CNN kanalı, Sanders'ın Çalışma Bakanlığı'na getirilmek için önde gelen sendika liderlerinin desteğini almak adına temaslarda bulunduğunu da yazdı. İsmi açıklanmayan kıdemli bir sendika lideri, Sanders'ın sendikacılara telefon ederek desteklerini istediğini söyledi.

Öte yandan, Biden'ın geçiş dönemi ve yeni kabine hazırlıkları, Donald Trump'ın yenilgiyi kabul etmemesi nedeniyle sekteye uğramış durumda. Trump yönetimi, Biden'ın geçiş dönemine resmen başlaması için gereken resmi belgeleri imzalamayı hâlâ reddediyor. Bu nedenle, Biden'ın bakan adayları için kural olarak yapılan güvenlik taraması için istihbarat emri veremediği belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)