Belediye meclisinde cinsiyetçi ifadeler kullanan Tanju Özcan itiraz etti, koruma kararı kaldırıldı

AK Partili meclis üyesine yönelik cinsiyetçi ifadeler kullanan Bolu Belediye Başkanı Özcan, 'koruma tedbiri' kararına itiraz etti. Mahkeme itirazı kabul ederek 'koruma kararı'nı kaldırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 16 Mayıs'ta Belediye Meclisi'ndeki oylama sırasında el kaldıran AK Partili üye Hacer Çınar'a "Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor" sözlerine ilişkin Bolu 1'inci Aile Mahkemesi tarafından verilen koruma tedbiri kararına itiraz etti.

Tanju Özcan'ın avukatı aracılığıyla sunduğu dilekçeyi değerlendiren Bolu 2. Aile Mahkemesi tarafından alınan kararda, Bolu 1. Aile Mahkemesi'nin Çınar'ın şiddete maruz kaldığı iddiasına karşı Özcan'ın "şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlar ile iletişim araçları ile veya sair surette rahatsız etmemesine karar verildiği anımsatıldı.

AA'nın haberine göre, mahkemenin kararında, Belediye Meclis 2. Oturum toplantısında oy sayımı sırasında Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın "Kabul edenler, etmeyenler. Evet 3 kişi de hayır oyuyla, 4 kişiydi herhalde, Hacer hanım da el kaldırıyor mu? El mi sallıyor anlayamadım. Ama ret olarak kabul ediyorum. Tamam. Bana niye el sallıyorsunuz, hanımefendi. Allah Allah. Ama ayıp oluyor. Böyle el sallamalar falan. Ben evli barklı adamım. Böyle şey olmaz ya" dediği anımsatılarak, tarafların aynı aile kavramının içinde yer almadıkları için şiddet tehlikesi ve olgusundan bahsedilmediği vurgulandı.

Kararda, bu nedenlerle verilen koruma tedbiri kararının usul ve yasaya uygun olmadığı gözetilerek itirazın kabul edildiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)