Belçika'da bir huzurevinde 3 kişi insülin enjekte edilerek öldürüldü

Belçika'nın Oostrozebeke kentinde bulunan Rosenberg Huzurevi'nde pek çok yaşlıya yüksek dozda insülin enjekte edildi. Polis, 3 kişinin hayatını kaybettiği olayı araştırıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Belçika'nın Oostrozebeke kentinde bulunan bir huzur evinde 3 kişi parmaklarından insülin enjekte edilerek öldürüldü. Yetkililer ayrıca birden fazla da cinayet teşebbüsü olduğunu aktardı.

The Brussels Times'ın aktardığına göre, cinayetlerin ilki Temmuz 2020'de gerçekleşti. Yıl içerisinde Rosenberg Huzurevi'nde kalan pek çok yaşlıya aşırı dozda insülin enjekte edildi, bir hasta hayatını kaybetti. 87 yaşında bir kişi 2 zehirleme teşebbüsünü atlattı ancak 3'üncüde öldürüldü.

Ölenlerin hiçbirinin insülin iğnesine ihtiyacı olmadığını fark eden huzurevi çalışanları polise başvurdu. Vefat edenlerden birinin torunu, "Anneannemin diyabeti yoktu. Ona yine de insülin iğnesi yaptılar. Tırnaklarının arasından yaptıkları için fark edilmedi" dedi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Polis, cinayetleri ve cinayet teşebbüslerini araştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda, huzurevinin tüm çalışanları ve ölenlerin akrabaları sorgulandı, birkaç evde arama yapıldı. Soruşturma sürerken cinayetler Ağustos 2022'de durdu. Polis halen failin kimliğini bilmiyor.

Hayatını kaybeden Madeleine'in (93) torunu Lindsay (43), "Tabi ki kimin yaptığını bilmek istiyorum. Ama daha önemlisi neden yaptığı. Merhametli olduğu için mi? Anneannem demans hastasıydı ama yine de mutlu bir hayatı vardı. Katil, ona acıdığı için böyle bir şey yapmış olamaz" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)