Bekir Bozdağ yazdı, sildi: İstifalar şahsi, nefsi, hesabi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti'deki istifalar için "Nefsi, şahsi ve hesabi sebeplere müstenittir. Ahlak; nefsi ve hesabi olan hiçbir şeye kılıf olamaz" dedi. Bozdağ daha sonra tweetini sildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti'de Urfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın istifasıyla başlayan ve devamının geleceği iddia edilen istifalarla ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan açıklama geldi. Twitter'dan istifalara ilişkin mesaj paylaşan Bozdağ, daha sonra tweetlerini sildi.

'İSTİFALAR NEFSİ VE ŞAHSİ'

Bozdağ o tweetlerde şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ak Parti içinde rahatsız vekil arayanlar veya rahatsızlık algısı yaratmak isteyenler beyhude uğraşıyor. Ak Parti zayıfladı, zayıflayacak diye bekleyenler de boşuna bekliyor. Bilinmeli ki Ak Parti Allah'ın yardımı, insanımızın dua ve desteği ile yoluna devam edecektir.

Ak Parti’den ayrılanlardan bazılarının istifalarını, ahlaki değerlerle izah etmeleri, hakikati gizlemeye de örtmeye de yetmez. Görünen o ki istifalar; nefsi, şahsi ve hesabi sebeplere müstenittir. Ahlak; nefsi ve hesabi olan hiçbir şeye kılıf olmaz/olamaz."

Bozdağ'ın sildiği tweetin ekran görüntüsü

Ne olmuştu?

AK Parti'de Urfa Milletvekili Eşref Fakıbaba istifa ederek İYİ Parti'ye katılacağını açıklamıştı. Fakıbaba istifasında 'yolsuzluk' göndermesi yapmıştı ve AK Partili bir diğer Urfa Milletvekili Mehmet Kasım Gürpınar’ın da rahatsız olduğunu söylemişti. Fakıbaba'nın bu yorumu, Gürpınar'ın da istifa edebileceği sinyali olarak algılanmıştı. (HABER MERKEZİ)