Bekçilerin ateş açtığı 25 yaşındaki genç olay yerinde öldü

Konya'da Mehmet Toker iki bekçinin açtığı ateşle öldü. Toker'in de ateş açtığını söyleyen bekçiler serbest. Aile, yetkililerin aksine Mehmet Toker'de bir değil iki kurşun yarası olduğunu söyledi.

Mehmet Toker
Google Haberlere Abone ol

KONYA – Meram ilçesi Kozağaç Mahallesi’nde 25 Eylül'de saat 02:30 civarında devriye gezen bekçiler  A.A. (28) ve H.E. (26), yol ortasında çalışır vaziyette duran ve iddiaya göre içerisinden yüksek müzik sesi gelen araç içerisindeki bir kişinin yanına gitti. Bekçilerin anlatımına göre yarı baygın durumdaki Mehmet Toker, bekçileri görünce belindeki silahı çekip kaçmaya başladı. Mehmet Toker bekçilerin ateş açması üzerine olay yerinde öldü. 

Gözaltına alınan bekçiler ifadelerinde Mehmet Toker'in 3 el ateş ettiğini, kendilerinin de 4 el uyarı ateşi açtığını ve yerden seken mermilerden birinin Toker'e isabet ettiğini söyledi. Yetkililer Toker'e isabet eden kurşunun koltuk altına isabet ettiğini söyledi. Ailesi ise Toker'in koltuk altında  ve alnında olmak üzere iki kurşunla öldürüldüğünü ileri sürdü. 

Gözaltına alınan bekçiler A.A. ve H.E. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

‘ÖLÜM SEBEBİNİ SÖYLEMEDİLER’

Öldürülen gencin babası Murat Toker, emniyet kaynaklarının verdiği bilgilerin aksine oğlunun vücudunda 2 kurşun izi olduğunu ileri sürdü. Olay yerindeki yetkililer tarafından delillerin toplatıldığını ifade eden baba Toker, oğlunun ölüm sebebinin de kendisine söylenmediğini ifade etti. “Benim çocuğum saat gece 02:00-02:30 arasında vefat etmiş ama bana saat 06:00’da haber veriliyor?” diyen baba Toker, şunları söyledi: “Benim çocuğum içkiliymiş, herkesin yaptığı bir şey. Polise, jandarmaya karşı geldiyse evine götür, teslim et ya da beni ara haberdar et. Hem arkasından hem alnından vurulmuş. Ne Emniyet, ne olay yeri, hiçbiri bize bir belge vermedi. Devlet kendi adamını kayırıyor. Biz gariban olunca ‘ses çıkarmaz’ diyor, ört bas etmeye çalışıyor ama ben bu işin peşini bırakmayacağım, sonuna kadar takipçisi olacağım.”

Kamera kayıtlarının toparlandığını belirten baba Toker “Muhtar olay yerine gelmiş ama ölen kişiyi Suriyeli sandığını söylüyor. Ya polis ya da jandarma muhtara ölenin Suriyeli olduğunu söylemiş, muhtar da dönüp gitmiş. Muhtar böyle söyledi. Muhtar buranın oyla seçilmiş muhtarı. Polisin olay yerine yaklaştırmadığını söylüyor. Hiçbir yetkili bana açıklama yapmadı. Sadece baş sağlığı dilediler, başka hiçbir şey demediler” ifadelerini kullandı.  

‘YETKİLİLERE SESİMİZİ DUYURMAK İSTİYORUZ’

Amca Ahmet Toker ise yeğeninin vücudunda iki kurşun izi olduğunu söyledi. Toker’in alnında ve koltuk altına yakın bölgede kurşun izleri gördüklerini söyleyen amca Toker, “Cenazesinde ben vardım, ben yıkadım. Alnında ve koltuk altına yakın bir bölgede iki kurşun yarası vardı. Emniyete söylemedim. Gelen yetkililer benim yeğenimin bekçilere ateş açtığını iddia ediyor. Adam zaten sarhoş uyuyormuş, uyandırmışlar, tartışma çıkmış. Çocuğu niye uyandırdınız? Sen bekçisin, mahallenin güvenliğinden sorumlusun, güvenliği sağlayacağın yerde mahallenin çocuğunu niye vuruyorsun? Hiçbir şey yapamıyorsan, üstlerini çağır, ambulansla götür çocuğu, ceza yaz. Kurşunlamak ne demek. Biz bunu yetkililere duyurmak istiyoruz” diye konuştu. (DUVAR)