Bebeğe cinsel istismarda gözaltına alınan bir kişi polis aracında öldü: 2 polis ve 1 bekçi tutuklandı

2 yaşındaki bebeğin istismar sonucu ölmesiyle ilgili gözaltına alınan iki kişiden biri polis aracında öldü. Ailesi işkence iddiasında bulundu, tutuklanan polisler ise arabadan atladığını ileri sürdü.

Fotoğraf: Sendika.org Arşivi / csgorselarsiv.org
Google Haberlere Abone ol

Mustafa Özdemir

ZONGULDAK - Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde geçtiğimiz hafta 2 yaşındaki bebeğin cinsel istismar sonucu ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili İstanbul'da gözaltına alınan 2 kişiden biri Zonguldak'a getirilirken öldü. Ölümün işkence sonucu meydana geldiği ileri sürülürken olayın ardından gözaltına alınan iki polis ve bir bekçi tutuklandı. Tedavisi tamamlanan ve işkence yapıldığı iddiasında bulunan diğer şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

POLİS 'ARAÇTAN ATLADILAR', YARALI ŞÜPHELİ 'İŞKENCE YAPTILAR' DİYE İFADE VERDİ

Edinilen bilgiye göre, 2 polis ve 1 bekçi soruşturmanın derinleştirilmesiyle birlikte hakkında gözaltı kararı verilen 2 kişiyi almak için İstanbul'a gitti. Polisin iddiasına göre İstanbul'dan dönerken Kocaeli'nin Derince ilçesinde kendini araçtan atan iki 2 şüpheli ağır yaralandı. Yaralılardan Metin Sucu olay yerinde öldü. İsmi öğrenilemeyen diğer şüpheli ise güvenlik güçlerinin işkencesine maruz kaldıklarını ileri sürdü. Şüpheli, tedavisinin ardından tutuklandı.

Metin Sucu'nun ailesi de polis aracında işkence yapıldığı yönünde suçlamada bulundu ve iki polis ile bekçiden şikayetçi oldu. Zonguldak Çaycuma İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bekçi ve polisler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ne olmuştu?

Çaycuma'da, Furkan Sevinç'in cinsel istismarına uğrayan 2 yaşındaki N. N. Ö. tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Sevinç, gözaltında verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmiş ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Çaycuma Sulh Ceza Hakimliği soruşturma kapsamında yayın yasağı getirmişti. Olayla ilgili ölen çocuğun annesi M.Ö. dahil 5 kişi tutuklanmıştı.