BBC spikerine 'pedofili' suçlaması: Çocuğa 35 bin sterlin vermiş

'Tanınmış' bir spikerin 17 yaşındaki bir çocuğa 'özel görüntüleri' karşılığında 35 bin sterlinden fazla para verdiği ileri sürüldü. Anne, “Oğlumla videolu görüşme yaparken yakaladım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin BBC yayın kuruluşunda çalışan 'tanınmış' bir spikerin, 17 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. İsmi açıklanmayan sunucunun, 2020 yılında 17 yaşında olan bir çocuğa 'özel görüntüleri' karşılığında 35 bin sterlinden fazla para verdiği ileri sürüldü.

'HERKESİN TANIDIĞI BİR İSİM'

The Sun gazetesi, çocuğun ailesinin 19 Mayıs'ta şikayette bulunduğunu aktardı. İddiaya göre çocuk, BBC spikerinin ödediği paranın bir kısmıyla uyuşturucu satıl aldı. Gazeteye açıklamalarda bulunan anne, “Herkesin tanıdığı bir ismi oğlumla videolu görüşme yaparken yakaladım" dedi. Anne, "Onu televizyonda her gördüğümde midem bulanıyor. Bu adamın çocuğumun hayatını karartmasından BBC'yi suçluyorum" ifadelerini kullandı.

The Sun, ailenin 19 Mayıs'ta şikayette bulunduğunu ancak söz konusu spikerin bir ay sonra hala görevde olduğunu öğrenmelerinin ardında gazeteye başvurduğunu bildirdi. BBC'nin kurum içi bir soruşturma başlattığı belirtilirken, tepkiler üzerine söz konusu spikerin 6 haneli maaş aldığı belirtildi.

'HIZLI AKSİYON ALINMALI'

Hazine ve Maliye Bakanı Victoria Atkins ise BBC'nin 'çok hızlı bir şekilde hareket ederek iddiaları açıklığa kavuşturması gerektiğini' dile getirdi. İşçi Partisi'nden Rachel Reeves de, "Soruşturmaların çok daha hızlı ilerlemesi gerekiyor. Bu gibi ciddi şikayetler olduğunda daha hızlı aksiyon alınması gerekli" açıklamasında bulundu. (DIŞ HABERLER)