Bursaspor Kulübü: Bazı karanlık güçlerin sinsice ve kurnazca yapmış oldukları provokasyon

Bursaspor, Amedspor karşılaşmasında yaşanan olaylara ilişkin "Bazı karanlık güçlerin sinsice ve kurnazca yapmış oldukları provokasyon" iddiasında bulundu, PFDK'nin cezasını kınadıklarını belirtti.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TFF 2’nci Lig Beyaz Grup'ta 5 Mart Pazar günü oynanan Bursaspor-Amedspor maçında tribünlerde "Yeşil" ve "Beyaz toros" pankartları açılmasının ve saha içinde Amedspor oyuncuları ve teknik ekibine saldırıların yaşanmasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), ev sahibi takıma 9 maç seyircisiz oynama ve 326 bin TL para cezası verdi.

Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Galip Sakder saldırılara ilişkin, "Maçta spor dışı bir aklın devreye girdiğini net olarak görebilirsiniz" iddiasında bulundu. Ardından "Her ne kadar tasvip etmesek de, olayları ligin ilk yarısında Diyarbakır'da oynanan maçta yaşanılan olayların bir karşılığı olarak görebiliriz" ifadelerini kullandı.

'BURSA KENTİ VE BURSASPOR CAMİASI BUNLARI HİÇ HAK ETMEMEKTEDİR'

Galip Sakder sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü ilk maçta Bursaspor kafilesinin maç öncesi, maç sırasında ve maç sonrası yaşanılan olayları, canlı yayının iptal edilmesi sonrasında sadece Diyarbakır'a giden Yeşil Beyazlı kafiledekiler bilmektedir. Bursaspor'a karşı oynanan ve amacına ulaşıp ulaşmadığı tartışılacak olan olayların tamamen bazı güçler tarafından provoke edildiği gerçeğini unutmamalıyız. Çünkü büyük Bursaspor camiası ve Bursa kenti ırkçılık ile suçlanmakta ve bunu hiçbir zaman hak etmemektir. Yaşanılan olaylar maçı izlemeyen bazı siyasiler ile yazılı ve görsel ulusal basın organları tarafından anlamsız bir şekilde gündeme getirilmekte ve Bursaspor camiası linç edilmek istenmektedir. Bursa kenti ve Bursaspor camiası bunları hiç hak etmemektedir."

'9 MAÇ SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASINI DA ŞİDDETLE KINIYORUZ'

PFDK'nin Bursaspor'a yönelik 9 maç seyircisiz oynama kararını kınadıklarını belirten Sakder, "Bazı karanlık güçlerin sinsice ve kurnazca yapmış oldukları provokasyon kokan eylemler Bursaspor Kulübümüz ve Bursa halkı üzerinden oynanmak istenen bir oyunun parçasıdır. Son olarak Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun olaylar ile ilgili vermiş olduğu bugüne kadar görülmemiş 9 maç seyircisiz oynama cezasını da şiddetle kınıyoruz ve bu adil olmayan karar ile ilgili olarak, ülke olarak yaşadığımız olumsuzluklar ve felaketler karşısında birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu bir dönemde kendilerini bir kez daha insafa ve sağduyuya davet ediyoruz" dedi.

Ne olmuştu?

Bursaspor ile Amedspor arasında 5 Mart'ta oynanan maçta Bursasporlu taraftarlar faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen "Beyaz Toros" ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın pankartlarını açmıştı. Sahaya bıçak ve mermi atılırken maç öncesi ve sonrası soyunma odası ve koridorlarda da Amedsporlulara saldırı yapılmıştı. PFDK maçın ardından Bursaspor'a 9 maç seyircisiz oynama ve 326 bin TL para cezası verildiği açıklamıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de salı günü grup toplantısında yaptığı konuşmada maçtaki saldırılara sahip çıkarak, "Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amedspor'dan da bahsedilemeyecektir. Bursaspor taraftarlarını buradan selamlıyorum, milli duruşlarından dolayı tebrik ediyorum" ifadelerini kullanmıştı. Bahçelinin açıklamalarının ardından MHP İl Teşkilatı kulübü ziyaret etmiş, ziyaret anından görüntüler kulübün sosyal medya hesabından paylaşılmıştı. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler Bursaspor amedspor ceza