Battal İlgezdi: Parti İstanbul'dan mı Ankara'da mı yönetiliyor karar versinler

Yerel seçimlerde aday gösterilmemesiyle ilgili konuşan Battal İlgezdi, "Mevkidaşım bana bunu tebliğ edemez. Parti buradan mı Ankara'da mı yönetiliyor karar versinler" diye konuştu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin Ataşehir ilçesinde üç dönemdir belediye başkanı olan, dördüncü dönem için de aday olan ancak adaylığı kabul görmeyen Battal İlgezdi, "Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı" programında kendisi hakkında konuşulunca yayına bağlandı.

Program konuğu Barış Yarkadaş'ı cep telefonundan arayarak yayına katılan İlgezdi, gazeteci Şaban Sevinç ile tartışma yaşadı.

İlgezdi "Şaban Bey'in iddia ettiği yalan ve yanlıştır. Ben Parti Meclisi'nden ve MYK'dan geçerek aday oldum, genel başkan yetkisiyle aday olmadım. Eşim Parti Meclisi'ni terk etmedi. Eğer Şaban Bey bu meseleleri bilmiyorsa arasın o tarihteki PM üyeleriyle konuşsun." demesi üzerine Sevinç "Başkan PM terk ettiğini ben söylemedim. Ferhat Bey söyledi." dedi. Bunun üzerine İlgezdi "İstiyorsan seninle özel bir program yapalım. PM'yi konuşalım. Sabahtan beri burada yalan söylüyorsun. Hepsini yalan söylüyorsun. Bahsettiğin her şey yalan" diye konuştu.

'MEVKİDAŞIM BANA BUNU TEBLİĞ EDEMEZ'

İstifasına ilişkin açıklamada bulunan İlgezdi "İstifamla ilgili şunu söyleyeyim ben bir yere aday olmak veya tekrar belediye başkanı olmak için istifa etmedim. CHP’nin kendi organları vardır. MYK’nın üyeleri, belediye başkanı buradan geçer Parti Meclisi'nin onay ile atanır. Burada verilemeyecek bir karar asla kabul edilemez. Mevkidaşım bana bunu tebliğ edemez. Parti buradan mı Ankara'da mı yönetiliyor karar versinler" diye konuştu.

Hacır'ın "Başka bir partiden aday olacak mısınız?" sorusunu İlgezdi "Hiçbir partiden aday olmayacağım, ben aday olmak için istifa etmedim" diyerek yanıtladı.

İlgezdi "Eğer Kemal Deniz Bozkurt’u, Şükrü Beyi, Avcılar’da Turan Beyi yaparlarsa ben bütün bu iddialardan vazgeçiyorum. Evet bu söylediğimiz arkadaşların hepsi Kürt-Alevi kökenlidir İstanbul’da Kürt-Alevi tasfiyesi yapılıyordur" dedi. 

(HABER MERKEZİ)