Batman’da sel: Babaanne ve 3 torunu öldü

Batman'da meydana gelen selde evinin önünde suya kapılarak sürüklenen Lalihan Güner ve üç torununun cesedine ulaşıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batman'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağmur, su baskınlarına ve sele yol açtı. Su taşkınlarının yaşandığı Seyitler Mahallesi'nde suya kapılarak hayatını kaybeden 3 çocuğun Asenat (1), İsrafil (5) ve Birgül Güner (9) kardeşler olduğu belirlendi. Selde ölen Lalihan Güner’in (54) de, 3 kardeşin babaannesi olduğu belirtildi.

Sel sularına kapılan ve mahalleli tarafından kurtarılan Aysun Güner ve Ceylan Güner ise Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI: KIRSALDA SIKINTI YOK

DHA'nın aktardığına göre, Vali Ekrem Canalp ile AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu. Bodrum katlarda tahliye çalışmalarının sürdüğünü belirten Vali Canalp, “Belediyemizin ekipleri, AFAD ekipleri ve diğer komşu vilayetlerden Mardin ve Urfa'da dahil olmak üzere destek olarak Ankara AFAD üzerinden destek olaraktan istemiş olduğumuz ekipler de sahaya geldi. Birikmiş olan bir tarafından çamuru toparlıyoruz, onları temizliyoruz. Diğer tarafından da bodrum katlarındaki suları tahliye işlemlerini yapıyoruz. Şu anda 111 adet motopomp cihazımızla sahada çalışmalara başladık. Kırsalda önemli bir sıkıntımız yok. Köylerimizde de herhangi bir şu ana kadar olumsuz bir durum meydana gelmemiş. Sayın İçişleri Bakanımız da telefonla arayarak aileye taziyede bulundular. Biz de ailemizin acısını paylaştık. Bu yapmış olduğumuz tespitler neticesinde, bu tespitlerden elde edeceğimiz maddi verileri Cumhurbaşkanlığımızla ve bakanlıklarımızla paylaşacağız. Buradan gelen yardımlarla da vatandaşlarımızın kayıplarını telafi etme imkanımız olacak” dedi.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Aşırı yağış nedeniyle Batman'da 20 Kasım Pazartesi günü (bugün) eğitime ara verildi. Batman Valiliği, "İlimizde meydana gelen aşırı yağış nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir" açıklaması yaptı. (HABER MERKEZİ)