Batman'da festival: 'Özgür Kadın, Özgür Sanat'

Batman'da 21-22 Ekim tarihlerinde ‘Özgür Kadın, Özgür Sanat’ başlıklı Kadın Kültür ve Sanat Festivali düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanatça Organizasyon, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Batman'da "Jina Azad Hunera Azad/Özgür Kadın, Özgür Sanat” sloganıyla 21-22 Ekim tarihlerinde Kadın Kültür ve Sanat Festivali düzenleyecek. 

Petrol İş Batman Şubesi’nde ressam Ruken Ekinci’nin sergisinin açılışıyla başlayacak festivalde, daha sonra BATSO’da Devrim Demir ve Saliha Ayata’nın katılımı ile panel ve "Yıkılacak Duvarlar" adlı filmin gösterimi yapılacak. Akşam saatlerinde Elegance Düğün Salonu’nda yöresel kıyafetlerin sergileneceği bir gösteri ziyaretçilerle buluşacak. 

İlk günün sonunda ise Jin MA ve Eylem Aktaş konser verecek.

PANEL, DENGBÊJ DİVANI, TİYATRO

Festivalin ikinci gününde ise Gerok MA, Petrolkent Mahallesi'nde çocuklarla bir araya gelecek.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Şırnak Milletvekili Newroz Uysal Aslan ve Destar Eş Genel Yayın Yönetmeni Jin Aryen’in katılımıyla panel düzenlenecek. Dengbêjler Hediye, Mukaddes, Evîn Sîndî ve Perîxan’ın katılımıyla Dengbêj Divanı kurulacak.

Festivalde ayrıca Amed Şehir Tiyatrosu'nun “Mirina Jeanne d’Arcê Ya Din/Jeanne d’Arc’ın Öteki Ölümü” oyunu Yeni Sahne’de sahnelenecek.