Batman'da DEM Parti'nin eşbaşkan adayı ön seçimi ikinci tura kaldı

DEM Parti'nin Batman Belediye Eşbaşkan adaylarının belirleneceği ön seçim ikinci tura kaldı. İkinci tura en yüksek oyu alan iki kadın ve iki erkek aday katılacak.

Google Haberlere Abone ol

Evrim Deniz

BATMAN - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Batman'da 4 bin delege ile ön seçime gitti. Delegeler belediye başkan adayları, belediye meclisi ve il genel meclisi üye adaylarını belirlemek için oy kullandı.

Batman’da DEM Parti'nin ön seçimi saat 12.00'da başladı. Beyaz Şato’da DEM Parti’den Batman Belediyesi Eşbaşkanlığı için başvuru yapan 9’ı kadın, 20’si erkek toplam 29 aday adayı, ön seçim öncesi delegelerin önüne çıkarak kendilerini ve projelerini tanıttı.

Tanıtımların ardından oy verme işlemi saat 19.00’a kadar sürdü. Sandıkların güvenliğini sağlamak için, oy kabinlerinin önünde kurulan her sandıkta 3 kişi görevli olarak yerini aldı. Oy sayımları saat 00.35’e kadar devam etti.

Yoğun katılımın olduğu ön seçimde Batman Belediyesi Eşbaşkan aday adaylarından kadınlarda Gülistan Sönük 815 oy, Gurbet Doğan ise 437 oy aldı. Erkeklerde ise Mehdi Öztüzün 691 oy, Ferhat Ozan Ataca 408 oy aldı. Aday adayları 50+1 oy alamadığı için seçim ikinci tura kaldı. İl genel meclisi ve belediye meclisi adayları ise belli oldu. 

Sandıktan çıkan her oy salonda bulunan delegeler sesli olarak okundu. Geçerli oy sayısı ise 2 bin 78 olarak aktarıldı.

14 Ocak Pazar günü saat 09.30’da delegelerin katılımı ile ikinci tur oylaması yapılacak.

Delegeler ikinci tura kalan isimlerden memnun olmasına karşın, yüzde 50+1 kuralını eleştirenlerde oldu.

BATMAN’IN İLÇELERİNDE DURUM NE?

Kozluk ilçesi ön seçiminde erkeklerde Mehmet Raşit Haşmi ve Nizam Arzık ile kadınlar da Nazime Avcı ve Hülya Öztekin ikinci tura kaldı.

Kozluk'ta 326 delege oy kullandı. Oylardan 11 tanesi geçersiz sayıldı. Mehmet Raşit Haşimi 83 oy, Nizam Arzık 56 oy, Nazime Avcı 105 oy ve Hülya Öztekin 107 oy aldı.

Batman’ın Beşiri ilçesinde ise Mehmet Akif Akın 200 delegenin oyu ile eşbaşkan adayı seçildi. Kadın eşbaşkan adayı ise atama usulü ile seçilecek.

Gerçüş'te Yılmaz Suphi Aslan eşbakan adayı oldu. Burada da kadın eşbaşkan adayı atamayla belirlenecek.