Batman Valiliği 'Herkes için adalet' afişlerini kışkırtıcı buldu

HDP'nin başlattığı 'Herkes için adalet" kampanyası kapsamında Batman İl Örgütü'nün asmak istediği afişler, valilik tarafından "kışkırtıcı ve tahrik edici" bulunarak engellendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Batman İl Örgütü, genel merkez tarafından başlatılan "Herkes için adalet" kampanyası kapsamında kentin farklı yerlerinde bulunan billboardlara afiş asmak istedi. Afişlerde, "Herkes için eşitlik, herkes için adalet", "Herkes için özgürlük, herkes için adalet", "Herkes için iş-aş, herkes için adalet" ve “Ji bo mafe zimanê zikmakî  destpeke edalet, Roja Zimanê Zikmakî piroz be-Anadil için, herkes için adalet, Dünya Anadil Günü kutlu olsun” ifadeleri yazılıydı.

Batman Valiliği, afişleri "kışkırtıcı ve tahrik edici" bularak, yazıları hukuk sistemine karşı olumsuz yargılar oluşturacağı ve provoke edici yürüyüşlere neden olabileceği gerekçesiyle izin vermedi. 

HDP'nin başvurusuna yanıt veren valilik, yasağın gerekçesini şöyle iletti: "İlan ve broşürlerin içerik itibariyle halk arasında hukuk sistemimize karşı olumsuz algılar oluşturularak halkımızın tahrik edilmeye, kışkırtılmaya çalışılabileceği, bu durumun marjinal gruplarca provoke edilerek kanuna aykırı yürüyüş eylem gibi etkinlikler doğurabileceği oluşan huzur ortamı ve kamu düzenini bozabileceğinden bahse konu olan afişlerin asılması uygun görülmemiştir. Yasal olmayan etkinliğe tevessül edilmesi halinde etkinliği düzenleyenler hakkında yasal işlemlerin yapılacağı hususunda; bilgi ve gereğini rica ederim." (MA)