Basketbol Dünya Kupası'nda ikinci tur grupları belli oldu

Basketbol Dünya Kupası'nda bugün oynanan maçlarla son şampiyon İspanya, Brezilya, Sırbistan, Porto Riko, ABD, Yunanistan, Slovenya ve Gürcistan, gruptan çıktı. Böylece son 16 takım da belirlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Basketbol 2023 FIBA Dünya Kupası'nda B, C, F ve G gruplarında 2. tura yükselen takımlar belli oldu.

AA'nın aktardığına göre, Filipinler, Japonya ve Endonezya'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada B, C, F ve G gruplarında üçüncü maçlar oynandı.

Son karşılaşmaların ardından B Grubu'nda Sırbistan ve Porto Riko, C Grubu'nda ABD ve Yunanistan, F Grubu'nda Slovenya ve Gürcistan, G Grubu'nda ise son şampiyon İspanya ve Brezilya tur atladı.

Dün oynanan maçlar sonucunda ise A Grubu'nda Dominik Cumhuriyeti ve İtalya, D Grubu'nda Litvanya ve Karadağ, E Grubu'nda Almanya ve Avustralya, H Grubu'nda ise Kanada ve Letonya turu geçmişti.

İKİNCİ TUR MAÇLARI 1 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK

16 takımın I, J, K ve L olmak üzere 4 grupta mücadele edeceği ikinci turda, önceki turda birbiriyle oynamayan takımlar karşılaşacak. Mücadeleler 1 ve 3 Eylül tarihlerinde yapılacak.

Ekiplerin bu 2 maçta aldığı puanlar, ilk 3 karşılaşmasıyla birleştirilecek ve grubunda ilk 2'ye girenler çeyrek finale çıkacak.

İkinci tur grupları şu şekilde:

I Grubu: Sırbistan, Dominik Cumhuriyeti, İtalya, Porto Riko

J Grubu: ABD, Litvanya, Karadağ, Yunanistan

K Grubu: Slovenya, Almanya, Avustralya, Gürcistan

L Grubu: Kanada, İspanya, Brezilya, Letonya

(HABER MERKEZİ)