Başkentte sağanak ve dolu: Ankara Çayı tam kapasiteye ulaştı

Ankara Belediye Başkanı Yavaş, kentte etkili olan sağanak yağış nedeniyle Ankara Çayı'nı sınır noktasına ulaştığını açıkladı. Yavaş 3650 ihbar alındığını ve hepsine müdahale edildiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da şiddetli yağış ve dolu yağışı etkili oldu. Kentte sabah saatlerinde başlayan yağmur, öğleden itibaren etkisini artırdı. Kuvvetli sağanak ve dolu nedeniyle bazı iş yerlerini su bastı, trafikte aksamalar yaşandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda, ihbarla ilgilendiklerini ve 153 çağrı merkezinden belediyeye ulaşabileceklerini belirtti.

Yağmur suyu hatlarının toplandığı Ankara Çayı'nda su seviyesinin tam kapasiteye ulaştığını aktaran Yavaş, "Ankara Çayı tam kapasiteye ulaşmış olup sınır noktasında çalışmaktadır. Bu durum altyapı hatlarımızı doldurmakta ve deşarj sürecini uzatmaktadır. 4140 personelimizle sahadayız. Her bir ihbarla tek tek ilgilenip olumsuzlukların hepsine müdahale ediyoruz" dedi.

3 bin 650 ihbar aldıklarını belirten Yavaş, "Ankara’da bugün şu ana kadar 37 kg yağış gerçekleşti. Aynı anda tüm kentte gerçekleşen ve son yılların en yüksek oranına ulaşan yağışın olumsuz etkilerini en aza indirmek için 1401 araç 4140 personel ile teyakkuz halinde saha çalışması gerçekleştirildi. Başkent 153 Çağrı Merkezi’miz kapasite artırımı ile hiçbir vatandaşımızı bekletmeden ihbarları anında kaydetti. 112 Acil Çağrı Merkezi, ASKİ ve AKOM ile birlikte toplam 3650 ihbar alındı" ifadelerini kullandı.

Mahsur kalan 43 kişinin kurtarıldığını açıklayan Mansur Yavaş, "43’ü insan kurtarma vakası olmak üzere ihbarların tamamına tek tek müdahale edildi. Bu kadar yoğun bir yağışta tek tesellimiz can kaybının yaşanmamasıdır. Yağış nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımıza tek tek ulaşıp yaralarımızı birlikte sarmaya devam edeceğiz. Ankara’mıza geçmiş olsun" dedi. (HABER MERKEZİ)