Basın örgütlerinden Meclis turu: CHP ile görüştüler

Basın meslek örgütleri, sosyal medya yasası teklifine karşı TBMM’de grubu bulunan tüm siyasi partilerden randevu istedi. İlk ziyaret CHP’ye yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

 

ANKARA - Basın meslek örgütleri, AK Parti ve MHP tarafından TBMM’ye sunulan, internet haberciliği ile sosyal medya için yeni düzenlemeler içeren kanun teklifin geri çekilmesi talebiyle Meclis turuna çıktı.

 BASIN ÖRGÜTLERİ SİYASİ PARTİLER İLE GÖRÜŞÜYOR

Meclis’te grubu bulunan tüm siyasi partilerden randevu talep eden meslek örgütleri, ilk ziyaretlerini CHP’ye yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile görüşen basın örgütleri adına ziyaretlere, Parlamento Muhabirleri Deneği Başkanı Kemal Aktaş, Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanvekili Yusuf Kanlı, Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Kenan Şimşek, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Gökhan Durmuş, Türkiye Fotomuhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, Ekonomi Muhabirleri Derneği Başkanı Turgay Türker, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Şeyma Paşayiğit katıldı.

ÖZEL: YASA BU HALİYLE KANUNLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILIRSA SERT REFLEKS GÖSTERİRİZ

Görüşmede yapılan fikir alışverişi doğrultusunda konuşan CHP’li Özgür Özel, yasa teklifinin bu haliyle kanunlaştırılmaya çalışılması durumunda çok sert bir refleks göstereceklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Bugün Cumhuriyet Halk Partisi grubundan randevu isteyen Medya Dayanışma Grubu Heyetini kabul ettik. Basın meslek örgütlerinin temsilcileriyle kanun teklifini görüştük. Özellikle 29’uncu maddedeki düzenleme, enine boyuna tartışılıp çok dikkatli yazılmaya muhtaç bir madde. Maddelerin yürürlük tarihi 1 Ocak 2023 olduğuna göre bu kanunu şimdi çıkarmakla, ekim ayında geniş bir mutabakatla çıkarmak açısından uygulamada bir fark olmayacak. O yüzden hızlı ve kalitesiz yasama yerine, başta meslek örgütleriyle ve toplumun tüm kesimleriyle müzakere edilerek düzenlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Endişe yaratan maddelerin kanun metninden çıkarılıp, yaz boyunca oluşturulacak komisyonlarda tartışılması gerektiğini düşünüyoruz. Kanun bu haliyle geçmeye kalkarsa içtüzükten ve anayasadan kaynaklanan haklarımızı kullanacağımızı açıkça söylüyoruz. Ancak diyalog yolu tercih edilirse yapıcı katkı sunmaya hazırız.”

Basın örgütü temsilcileri AK Parti, İYİ Parti, HDP, MHP ve AK Parti’den de randevu talep etti. (DUVAR)