Başarının 'resmi': Öğrencilerin eserleri 4 ülkede sergilendi

Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencilerinin yaptığı resimler Ukrayna, Yunanistan, Bulgaristan ve Gürcistan’da sergilendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bulunan Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi’nin okul yönetiminin çabalarıyla, İstanbul’da bulunan bir sanat galerisi koordinatörlüğünde resim bölümü öğrencilerinin eserleri 4 ülkede sergilendi.

İlk olarak 2021 yılında Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yapılan serginin ardından 2022 yılında Yunanistan’da, bu yıl ise Bulgaristan’da resimler sanatseverlerle buluştu. 2 yılda 3 ülkede öğrencilerin eserlerini sergileyen lise, son olarak 7-10 Aralık tarihleri arasında Gürcistan’da bulunan Batum Sanat Okulu’nda öğrencilere ait 104 desen çalışmasını sanatseverlerle buluşturdu.

DHA'ya konuşan okul müdürü Dilek Çenteli, “Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi olarak öğrencilerimize hem ulusal alanda hem uluslararası alanda, çeşitli koşullarda, daha iyi şartlarda hem öğrenim görmelerini hem de başarılara imza atmalarını istiyoruz. Bu amaçlı girişimlerde bulunduk. Son 2-3 yıllık bir süre içerisinde 4’üncü kez yurt dışında sergi açıyoruz. İlk sergimizi Ukrayna’da açtık, 100’den fazla eserle katıldık. Daha sonra Yunanistan ve Bulgaristan’da sergi açtık. Şimdi de Gürcistan’ın Batum şehrinde, tamamen bizim öğrencilerimizin olduğu bir sergi açtık” dedi.

Çenteli, “Burada amacımız çocuklarımıza değişik uluslararası kültürleri tanıtmak, oralarda eserlerin yer almasının gururunu yaşatmak, başarma duygusunu elde etmelerini sağlamak. Bu amaçla özveriyle çalışan sevgili öğretmen ve öğrencilerimi de kutluyorum. Diğer okullara da inşallah örnek oluruz diye ümit ediyorum. Bu şekilde yurt dışında 4’üncü sergiyi yapan ilk okul olma özelliği de gösteriyoruz. O yüzden öğrencilerimle gurur duyuyorum. Toplum öğrenci sayımız 220, 110 tane öğrenci resim bölümünde. 104 öğrencimizin eseri yurt dışında sergilendi. Yani neredeyse tamamı diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Serginin küratörlüğünü yapan Görsel Sanatlar Öğretmeni Sibel Talas, “Türkiye’de daha önce bir ilki gerçekleştirdik. Ukrayna Kiev’de Art Akademi’de bir sergi açtık. Gerçekten Türkiye’de bir ilkti bu. Çok güzel anılarla döndük oradan da ve pişmaniyemizin tadını orada da bıraktık ama ne yazık ki döndüğümüzde savaş çıktı ve şu anda bizim o sergi açtığımız Art Akademi askeri bir karargah olarak kullanılıyor. Bizi gerçekten destekleyen okul müdürümüz Dilek Çenteli’ye, hiç bıkmadan yorulmadan öğrencilerimizi çalıştıran öğretmenlerimize ve büyük bir inanç ve istekle çalışan öğrencilerimize, ayrıca koordinatörlüğümüzü yapan İstanbul'da bulunan sanat galerisine çok teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)