Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı bugün açılıyor

4 istasyonu bulunan, 6,2 kilometre uzunluğundaki Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı bugün hizmete girecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başakşehir-Kayaşehir metro hattı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle bugün açılıyor.

İstanbul'da ulaşımı kolaylaştıracak Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı 2 buçuk yılda tamamlandı. Saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verebilecek metro hattı, Bağcılar-Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy Hattına ve Halkalı-İstanbul Metro Hattına entegre olarak yolculuk sürelerini kısaltacak.

TOPLAM 4 İSTASYON BULUNUYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, açılış öncesi metro hattındaki hazırlıkları yerinde inceledi. Metro hattına ilişkin şu bilgileri verdi:

“6,2 kilometre uzunluğundaki Başakşehir-Kayaşehir Hattımızda; Onurkent, Şehir Hastanesi, Kayaşehir Toplu Konutlar ve Kayaşehir Meydan istasyonları olmak üzere toplam 4 istasyon bulunmaktadır.

İstanbul’da yapımını tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunduğumuz metro hattı uzunluğu; 318,3 kilometre metro hattı bulunmaktadır. Yapımı devam eden projelerimiz bittiğinde bu rakam 380,2 kilometreye yükselecektir."

Gayrettepe bağlantısının da biteceğini belirten Karaismailoğlu, "Orası da bir ringi tamamlamış olacak yani Yenikapı Hacıosman metrosu, Zincirlikuyu Metrobüs Hattı ile birlikte bu hattı kullanan vatandaşlarımız da orayla bile entegre edilecekler" bilgisini verdi. (HABER MERKEZİ)