Başak ve Selahattin Demirtaş depremzedelerle dayanışmaya 10 çadırla katıldı

Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ihtiyacharitası.org'un Halk TV'de ekrana gelen 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasına 10 çadırla katkı sunduklarını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ihtiyacharitası.org'un, Maraş merkezli depremlerin vurduğu kentlerdeki depremzedeler için hayata geçirdiği dayanışma kampanyası ‘Bir Kira Bir Yuva’, Halk TV'deki özel yayınla başladı. 

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eşi Başak Demirtaş aracılığıyla programa gönderdikleri notla dayanışma kampanyasına 10 çadırla katkı sunduklarını duyurdu.

Başak Demirtaş'ın Twitter'dan yayınladığı, Halk TV'nin de yayınladığı notta şu ifadeler yer aldı:

"Herkese bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyoruz. Bu günler de geçecek. Ama dayanışmayla, el ele vererek geçecek.

Bizim halkımıza sözümüz var, ne olursa olsun tüm ezilenler yan yana duracağız, büyük barışı, güçlü demokrasiyi ve aydınlık yarınları mutlaka kazanacağız.

Gücümüz oranında 10 çadırı HDP aracılığıyla halkımıza gönderebildik, 10 çadır da sizin aracılığınızla göndermek İstiyoruz.

Lütfen umudunuzu yitirmeyin, korkmayın, bu zorlu mücadelede bir ve beraber olduğumuzu unutmayın. Dayanışma için emeği geçen herkese teşekkür ediyor, selam ve sevgilerimizi gönderiyoruz."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer programda, kampanyanın amacını şöyle anlatmıştı: “Kira yardımı talep eden ve durumunu belgelendiren depremzedelere 10’ar bin liralık kira desteği vermeyi hedefliyoruz. Kampanyada bağışta bulunanlar bağışlarını doğrudan depremzedenin hesabına yatırıyor. Biz sadece aracılık yapıyoruz. Gelin gücümüzü birleştirelim. Dayanışmamızı büyütelim. Depremzede vatandaşlarımıza kucak açalım...” (HABER MERKEZİ)