Başak Demirtaş'tan Dilek İmamoğlu'na telefon

Başak Demirtaş, Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza nedeniyle Dilek İmamoğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmesinin ardından Edirne Cezaevi'nde bulunan Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, Dilek İmamoğlu'nu aradı.

Medyascope'tan Ferit Aslan'ın haberine göre Başak Demirtaş, 15 Aralık’ta Dilek İmamoğlu ile telefon ile görüştü. Başak Demirtaş, Dilek İmamoğlu’na geçmiş olsun dileklerini iletti ve “Bazen kötü gelişmeler insanın yalnız olmadığını göstermesi ve dayanışma açısından moral verici olabilir” dedi.

Dilek İmamoğlu’nun da Demirtaş’a, “karanlık günlerin aydınlığa çıkması dilekleriyle” teşekkür ettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Ekim 2019'da Fransa'nın Strasbourg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde yaptığı konuşmada seçim döneminde kamu kaynaklarının iktidar lehine sınırsız şekilde kullanıldığını, kampanya süresince toplumu bölen ve kutuplaştıran bir dil kullanıldığını, Cumhurbaşkanı ve kabine üyelerinin seçim yasaklarını dikkate almayan eylem ve uygulamalarda bulunduklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 4 Kasım 2019'da İmamoğlu’nu kastederek “Avrupa Parlamentosu'na gidip, Türkiye’yi şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek. Bu iş bu kadar bedava değil” dedi.

İmamoğlu aynı gün İstanbul'da gazetecilere yaptığı açıklama sırasında Soylu’nun bu sözlerinin hatırlatılması üzerine, “31 Mart'ta seçimi iptal edenler, ve dünyada, Avrupa'da onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan biten şeylere baktığımızda, tam da 31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır, önce oraya bir odaklansın” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamanın ardından İmamoğlu hakkında 'ahmak' ifadesini Soylu'ya yönelik değil Yüksek Seçim Kurulu üyelerine yönelik kullandığı iddiasıyla dava açıldı. İmamoğlu, 'Ahmak' ifadesi nedeniyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası aldı. Yerel mahkemenin kararı istinaf ve Yargıtay'da da onanırsa İmamoğlu'nun belediye başkanlığı düşecek ve seçimlerde aday olamayacak. (HABER MERKEZİ)