Başak Demirtaş, aday olmayacak.... DEM Parti'den açıklama: Ortak karar

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -   Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Meclis’te düzenlediği basın toplantısı ile gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. 

Depremin yıldönümünde deprem sonrası atılan adımlara değinen Temelli, “Üç gün boyunca oraya gelmeyen devlet aslında hala orada yok. Halk bakana da gereken tepkiyi verdi. Bakan arkasına bakmadan çekip gitti. Halk belediye başkanına da aynı tepkiyi verdi” dedi.

ERDOĞAN SÖYLEDİKLERİNDE ‘SAMİMİ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘kazanamadığı belediyeye hizmet götürmeyeceğine’ dair ifadeleri olduğunu hatırlatan Temelli, “Hizmet götürmediler. 31 Mart’a kadar 75 bin konutu bitirmeyi hedeflediler. 7 bin konut bitirdiler” dedi ve söz konutu 7 bin konutun yüzde 36’sının AK Parti yönetimindeki Antep’e, yüzde 4’ünün muhalefet yönetimindeki Hatay’a yapıldığını ifade etti. Temelli, Erdoğan’ın söylediklerinde “samimi” olduğunu belirtti.

Temelli, gazetecilerin Başak Demirtaş’ın İstanbul’da aday olmayacağına dair açıklamasına ilişkin sorularını da yanıtladı ve ‘Sayın Başak Demirtaş’ın adaylık sürecindeki açıklamaları partimize güç katmıştır. Hem Başak Demirtaş’la hem tüm arkadaşlarımızla büyük bir mücadelenin parçasıdır. Birlikte eyliyoruz, birlikte düşlüyoruz” dedi.

Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan’ın 9 Şubat’ta açıklama yapacağını hatırlatan Temelli, “Kurullarımız çeşitli adaylarla görüştüğü gibi Başak Demirtaş ile de görüşmüş ortak bir karara ulaşılmıştır. Nasıl aday olduğu açıklaması güç vermişse şimdiki açıklaması da güç vermiştir. Birlikte, yürüyoruz mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Temelli, İstanbul adayının 9 Şubat’ta açıklamayı planladıklarını belirtti.

 

 

(HABER MERKEZİ)