Baronlar Savaşı'nı yazan gazeteci Timur Soykan: Peşinden gitmemiz gereken yeni bilgiler var

Gazeteci Timur Soykan, "Sedat Peker’in ifşalarına karşı garip bir refleks oluştu. Bazıları sürekli ‘Bunları biliyorduk’ diyor. Ama çok önemli, peşinden gitmemiz gereken yeni bilgiler var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sedat Peker’in sosyal medya paylaşımlarında dile getirdiği birçok konunun de yer aldığı Baronlar Savaşı kitabının yazarı gazeteci Timur Soykan, takip edilmesi gereken yeni bilgiler ortaya çıktığına dikkat çekti.

Gazeteci Soykan, Afganistan-İran-Türkiye üzerinden Balkanlar'a ve Avrupa’ya uzanan eroin ticaret hattını, İranlı Naci Şerifi Zindaşti ile daha sonra hasım olduğu Erzurumlu Ünğan kardeşler ve çevrelerindeki isimlerden oluşan ağı 2020'de yayındadığı Baronlar Savaşı ‘Zindaşti Olayı’nın Perde Arkası' adlı kitabında anlatmıştı. Peker'in son tweetlerinde, Burhan Kuzu, Zindaştı ve Ünğan kardeşler ile AK Partili Aliye Uzun'a dair anlattıkları üzerine, Soykan da sosyal medya hesabından konuya dair yorumlarda bulundu. Soykan şunları yazdı:

1-Sedat Peker’in ifşalarına karşı garip bir refleks oluştu. Bazıları sürekli ‘Bunları biliyorduk’ diyor. Son Tweetlerle ilgili de ‘Baronlar Savaşı’nda yazılmıştı’ deniliyor. Evet kitapta anlatılan ortak pek çok olay var. Ama çok önemli, peşinden gitmemiz gereken yeni bilgiler var

2- Sedat Peker, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde Cumhurbaşkanı danışmalarının nasıl bir vurgun mekanizması oluşturduğunun altını çiziyor. Bu gerçekten çok önemli bir konu. Saray’daki bir güruh suç örgütlerine hizmet ediyor.

HAKİMİN İFADESİ

3- Peker’in dediği gibi Burhan Kuzu, İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti’nin serbest bırakılması için hakimleri Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın santralinden arıyor. Hakimler ifadesinde bunu söylüyor. Bir hakimin ifadesindeki ilgili bölüm aşağıda:

4-Sedat Peker’in anlattığı çok önemli bir olay var. İran eski Cumhurbaşkanı Rafsancani’nin akrabası Roya Abidini’nin çok büyük miktardaki kayıt dışı parasının konteynerle İskenderun Limanı’na getirildiğini yazdı. Burhan Kuzu bu paranın Türkiye’ye sokulması için de devreye girmiş.

'HANGİSİ SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ, HANGİSİ SİYASİ'

5-Kuzu, Peker’den Roya Abidini’yi korumasını istemiş. Peker ‘ABD ile sıkıntı yaşarız’ diyerek kabul etmiyor, ‘Sen de karışma’ diyor. Yani; Cumhurbaşkanı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi, Peker’e beraber suç işlemeyi teklif ediyor. Hangisi suç örgütü lideri hangisi siyasi.

6-Peker bu işi Burhan Kuzu’ya Aliye Uzun’un getirdiğini anlatıyor. Aliye Uzun kim? Kendisi AKP’nin Beşiktaş ilçe örgütünde çalışıyor. AKP’nin üst düzey yöneticileriyle bolca fotoğrafları var.

7- İşin garibi Aliye Uzun'un 'http://aliyeuzun.com' sitesinde halen Saray'da çekilmiş çok sayıdaki fotoğrafı duruyor. İnternet sitesinde şirketlere danışmanlık yaptığını yazıyor. Galerisinde Mehmet Ağar ile fotoğrafı da var. Sarayda da bol bol poz vermiş.

8-Ayrıca Aliye Uzun, 15 Temmuz’un 1. yıldönümünde Trump Towers’a dev bir Erdoğan posteri asmış ve yandaş medyada bolca alkışlanmıştı. Haber burada:

9- Zindaşti Zorlu Center’daki dairesinde Aliye Uzun ile nasıl tanıştığını anlattı. İfadesine göre; misafirleriyle alem yaparken kendilerine hayat kadını getiren kişiyi aradı. Bu kişi İstanbul’da değildi, Zindaşti’yi Aliye Uzun’a yönlendirdi. Zindaşti, Aliye Uzun ile birlikte oldu

10-Aliye Uzun, Zindaşti’ye T.C vatandaşlığı vaat etti. Zindaşti’yi Burhan Kuzu ile tanıştırdı. Aliye Uzun parayı alamayınca Zindaşti’nin kucağında oturduğu fotoğrafı sosyal medyada paylaştı. Bu olay nedeniyle Zindaşti ile Aliye Uzun arkasındaki mafya grubu Sarıyer'de çatıştı.

11-Bu sırada Zindaşti’nin hasmı, Baronlar Savaşı’nın diğer tarafı Orhan Ünğan hapisteydi. Zindaşti’nin kızının öldüğü saldırıyı azmettirmekle suçlanıyordu. Saldırıyla ilgisinin olmadığını, Zindaşti’ye hizmet eden Burhan Kuzu’nun hakimlere baskıyla 4 yıl tutuklu kaldığını savundu.

12-Orhan Ünğan tutukluyken Nisan 2020’de kardeşi İlhan Ünğan Bağdat Caddesi’nde öldürüldü. İlhan Ünğan aslında abisiyle aynı davada 2 müebbet istemiyle gıyabında yargılanıyordu. Yani aranıyordu. Ama İstanbul’da geziyor. Hatta sahte pasaportlarla yurt dışına tatile gidip dönüyordu.

'BU DURUŞMANIN KAYDI ORTAYA ÇIKARSA, KİMLERİN YOK ETTİĞİ DE ANLAŞILACAKTIR'

13- Kardeşi öldürüldükten sonra Ünğan duruşmada yargıda İstanbul Grubu isimli bir çete olduğunu söyledi. İddiaya göre; tek tek isimler vererek hakim, savcı ve yargı bürokratlarını rüşvet almakla suçladı. Ancak duruşmanın kaydı ortadan kayboldu. ‘Ses sistemi arızalanmış’ denildi.

14-Bir gün bu duruşmanın kaydı ortaya çıkarsa kimlerin duruşmanın sesini kimlerin yok ettiği de anlaşılacaktır.

15- Orhan Ünğan'ın şikayetiyle hakkında dava açılan Burhan Kuzu ifadesinde kendi isminin öne atılarak başka isimlerin gizlendiğini söylüyordu. Yani birilerine ‘Konuşurum’ mesajı veriyordu.

16- Bu noktada yeni bir bilgiye daha ulaşıyoruz. Burhan Kuzu, Sedat Peker’e başvurmuş ve Orhan Ünğan’ın kendisine zarar vermemesi ve şikayetlerini geri çekmesi için devreye girmesini istemiş. Sedat Peker de adamlarını göndererek Orhan Ünğan’a bunu iletmiş.

17- Peker’in iddiasına göre; Ünğan şikayetini geri çekme karşılığında Burhan Kuzu’yu kullanmaya başlamış. Ünğan Bolu’daki bir uyuşturucu davasında 12 yıl hapis cezası almıştı ve bu ceza kesinleşmişti. Burhan Kuzu kesinleşmiş yargı kararını değiştirmek için Bolu Adliyesi’ne gitmiş

18- Yetmiyor. Daha önce birlikte hareket ettiği Zindaşti’nin avukatı İlker Dağlı hakkında kırmızı bülten çıkartılması için İnterpol Daire Başkanlığı’yla görüşüyor. İlker Dağlı, İlhan Ünğan’ın öldürülmesini azmettirmekle suçlanıyor.

19-Sedat Peker’in ifşasında Adli Tıp Kurumu raporları için de Burhan Kuzu’nun devreye girdiğine dair çok önemli bir örnek var. Bütün kurumlar, Saray’ın devasa gölgesi altında çürümüş. İddiaya göre: Adli Tıp Kurumu raporlarının bile parayla satıldığı bir ülke burası.

20-Bütün gün şehitleri ağzından düşürmeyenlerin OYAK’ı yağmasında yeni bir örnek gördük. Baronlar Savaşı’nda iki suç örgütü polisler satın almıştı ve birbirleri hakkında soruşturmalar açtırıyordu. Bu ülkenin yeni sistemi tam olarak budur. (HABER MERKEZİ)