Barolardan CMK tarifesine tepki: Görevlendirmeleri durduruyoruz

CMK Ücret Tarifesi'ne tepki gösteren barolar, CMK görevlendirmelerini durduracaklarını açıkladı. TBB, tarifenin iptali için bugün Danıştay’da dava açıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) 1 Ocak'ta yürürlüğe giren ve ücretlerde ortalama yüzde 58,40 oranında artış yapılan CMK Ücret Tarifesi'nin iptali istemiyle Danıştay’da dava açacaklarını duyurmasının ardından barolardan da tepki geldi.

Ankara Barosu, TBB'yi Olağanüstü Genel Kurula çağırarak, saat 22.00’den 08.00’e kadar çocuk, şiddet mağduru kadın ve engelli vatandaşlar dışında görevlendirme yapmayacaklarını duyurdu. 

Diyarbakır Barosu, iyileştirme yapılmadığı taktirde CMK görevlendirmelerini durduracaklarını açıkladı. Tekirdağ Barosu da "CMK görevlendirmelerinde avukata dayatılan angaryayı kabul etmiyoruz" açıklaması yaptı.

ANKARA BAROSU, TBB'Yİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULA ÇAĞIRDI

Ankara Barosu, CMK Tarifesi nedeniyle atacakları adımları açıkladı. Baro'dan yapılan açıklamada TBB'nin Olağanüstü Genel Kurula çağırılacağı belirtilerek şöyle denildi:

"Bu konuda yapılacak ortak eylem planına kadar daha sonra yeniden değerlendirmek üzere şimdilik belirsiz süreli olarak 14.01.2024 tarihinden itibaren saat 22.00’dan 08.00’a kadar çocuk, şiddet mağduru kadın ve engelli vatandaşlar dışında görevlendirme yapılmayacak.

CMK sisteminde isteyen avukatın mazeret süresinin 01.01.2025 tarihine kadar uzatılmasına imkan tanınarak mazeret butonuna BU TARİFEYİ KABUL ETMİYORUM butonu eklenecek.

CMK sistemine kayıtlı avukatların süreç ile ilgili bilgilendirilmesi ve görüşlerinin alınması amacı ile 15.01.2024 tarihinde saat 18.30’da Ankara Barosu Eğitim Merkezinde toplantı yapılacak."

Diyarbakır Barosu da "Meslek onuru ile bağdaşmayan CMK tarifesini kabul etmiyoruz" diyerek CMK görevlendirmelerini durduracaklarını açıkladı. Diyarbakır Barosu, "İlk etapta OCAS sistemini kapatıyor, beklentilere uygun bir iyileştirme yapılmadığı taktirde CMK görevlendirmelerini durduruyoruz" ifadelerini kullandı.