'Barıştan sorumlu' eski bakana 'barışa sabotaj' davası

Etiyopya hükümeti ile Oromo Kurtuluş Ordusu arasında başarısız olan görüşmeleri döneminin 'barıştan sorumlu' bakanı Dendea'ya "barış karşıtı kampanya" ve adam kaçırma gibi suçlardan dava açıldı.

Fotoğraf: Etiyopya Barış Bakanlığı / Facebook
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Etiyopya Barıştan Sorumlu Devlet Bakanı Taye Dendea hakkında 'barış görüymelerini baltalama' davası açıldı. 

Soruşturmayı yürüten savcılığın hazırladığı iddianameye göre Dendea, bakanlık görevi sırasında sosyal medyada aktif olarak barış karşıtı gruplar lehine propaganda mesajları yaydı ve onlara destek verdi.

Dendea, hükümette görev yaptığı süre boyunca terör faaliyetlerine ve başta adam kaçırma olayları olmak üzere ülkenin çeşitli yerlerinde masum vatandaşları hedef alan eylemlere katılmakla suçlandı.

"Barış karşıtı kampanya" iddiasıyla suçlanan Dendea'nın, "izinsiz silahlara sahip olmak" suretiyle Ateşli Silahlar Yasasını da ihlal ettiği iddia edildi.

Etiyopya polisi, Aralık 2023'te terör faaliyetleri iddiasıyla Dendea'yı gözaltına almıştı.

Taye Dendea, Etiyopya'nın Oromia bölgesinde hükümete karşı savaş yürüten isyancı bir grup olan Oromo Kurtuluş Cephesi (OLF) ile ilişkilendiriliyor.

Etiyopya hükümeti ile Oromo Kurtuluş Ordusu (OLA) üyeleri arasındaki ikinci tur barış görüşmeleri Kasım 2023'te anlaşma sağlanamadan sona ermişti.

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)