Barış Terkoğlu: Disney'in Atatürk filmini TRT'ye almak istediler

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Disney'in tartışılan yapımı Atatürk'ün, Fox TV yerine TRT'de yayınlanması için bazı girişimler olduğunu ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Disney+'ın Atatürk dizisi hakkında her gün yeni bir iddia gündeme geliyor. Bu kez de Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, film olmasına karar verilen yapımın TRT'de yayınlanması için girişimlerde bulunulduğunu ileri sürdü.  "Duyumlarıma göre birileri, bu süreçte olan değişiklikleri fırsat bilip, Atatürk filmini Fox’un elinden almak, TRT’de yayımlanmasını sağlamak için girişimlerde bulunmuş." diye yazan Terkoğlu'na göre iktidarın bu tercihinin yerel seçimlere yönelik siyasi bir hedefi var. Disney’e karşı Atatürkçülük yapanların pek de samimi olmadıklarını belirten Terkoğlu'nun "Disney’le mücadele ‘Atatürkçülüğü’" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Öte yandan hükümet medyasını taradım. Disney tartışmasının dışında Cumhuriyetin 100. yılına dair bir hazırlık da göremedim. Ancak duyumlarıma göre birileri, bu süreçte olan değişiklikleri fırsat bilip, Atatürk filmini Fox’un elinden almak, TRT’de yayımlanmasını sağlamak için girişimlerde bulunmuş.

Meselenin bir de siyasi boyutu var. Türkiye yerel seçimlere hazırlanıyor. Ana yarış büyükşehirlerde olacak. Kazandığı cumhurbaşkanlığı seçiminde dahi Erdoğan bu kentlerde gerideydi. Elbette bunun nedeni muhalefetin başarısından çok, kentli-modern kesimlerin sosyolojik olarak Erdoğan’ın karşısında toplanması. 'Disney’le mücadele Atatürkçülüğü' bu kilidi açacak anahtarlardan biri olarak duruyor."(HABER MERKEZİ)