Barış Pehlivan cezaevinden yazdı: 'Asker kışlası gibi'

Gazeteci Barış Pehlivan, cezaevinden yazdığı köşe yazısında mahkumların en çok 'Af çıkacak mı?' sorusunu sorduğunu söyledi. Pehlivan, cezaevi için, 'asker kışlası gibi' benzetmesi yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yargıtay üyesi Ömer Faruk Aydıner'in ismini kodlayarak yazdığı bir yazısından dolayı açılan davada denetimli serbestliğini bozduğu gerekçesiyle 15 Ağustos'ta beşinci kez cezaevine giren gazeteci Barış Pehlivan, cezaevinden köşe yazısı yazdı.

Cumhuriyet'e yazan Pehlivan, cezaevi için, "Koğuşlarından bahçesine, yemekhanesinden kuyruklarına açık cezaevi tıpkı asker kışlası gibi..." ifadelerini kullanırken bir mahkumun kendisine “Biz neyse de utanıyorum sizi burada görmekten” dediğini aktardı.

'GÜÇLERİ BİZE YETİYOR'

Pehlivan'ın "İçeriden notlar" başlıklı yazısından bir bölüm şöyle:

"Kimi kısa kimi uzun süre kalmak için onlarca mahkûm geliyor her gün. Duyuyorum, yan binada 3 kata çıkarılan ranzalarda ya da yerlerde yatanlar oluyor. 

Haliyle, en çok 'Sen bilirsin, af çıkar mı' sorusuyla karşılaşıyorum. Bildiklerimi, tahminlerimi, meselenin açmazlarını anlatıyorum. Yanıtlarımdan pek tatmin olmuşa benzemiyorlar. 

Volta atarken malum bir eski bakanın adını veriyor biri: '15 yıl uyuşturucu sattım. O bakanın yeğenlerinden alıyordum malı. Onlar neden burada değil? Yıllardır cezaevindeyim, bir tane baron görmedim. Bize ‘torbacı’ diyorlar, güçleri bize yetiyor.'"

YAZININ TAMAMI