Barış Pehlivan: Alman şirketten Cumhurbaşkanlığı'na 'paramızı verin' ihtarı

Gazeteci Barış Pehlivan, bugünkü köşesinde Alman şirket Eurabau’un 2 Temmuz 2021’de Cumhurbaşkanlığı'na gönderilen ihtarnameyi yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, TMSF'ye devredilen ve kayyum atanan Dumankaya ve Fi Yapı'nın 2018 yılında Alman şirket Eurabau ile anlaşma imzaladığını, inşaatların bir türlü bitmediğini belirterek, "Alman şirket Eurabau, TMSF ve kayyum atanan şirketler tarafından dolandırıldığını ileri sürüyordu. Adım adım verilen sözlerin tutulmadığını Cumhurbaşkanlığı’na şikâyet eden Almanlar, şöyle diyordu: Aile bireylerimize kadar can ve mal güvenliklerimizin tehdit edildiği hususları da bilginiz dahilindedir. Belirttiğimiz tüm bu hususlar, hukuka aykırı işlemler olması nedeniyle sözleşmenin geçerliliği hususunu gündeme getirdiği gibi dolandırıcılık, tehdit, vs. gibi pek çok suçu oluşturmaktadır” diye yazdı.

Pehlivan, "Ve dokuz sayfalık ihtarnamenin sonunda iddia edilen alacaklar kalem kalem yazıyordu. "Buna göre Alman şirket, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’ndan 2 milyon 786 bin euro ve 86 milyon 601 bin lira para istiyordu" dedi.

Pehlivan, "İnsanların para biriktirip ev almak istediği, toplanan paraların Fethullahçılara aktığı, bundan dolayı tutuklananların para verip serbest kaldığı, ardından kurulan sistemin para dolandırıcılığıyla itham edildiği bir öykü bu. Her yerden kir akıyor." ifadelerini kullandı.

YAZININ TAMAMI