Barış Akademisyeni Mühdan Sağlam görevine iade edildi: Sevinçlerimiz yarım, eksik

'Bu Suça Ortak Olmayacağız' bildirisine imza attığı için ihraç edilen Dr. Mühdan Sağlam, üniversitedeki görevine iade edildi. Sağlam, "Adalet, tüm arkadaşlarımız iade edildiğinde gerçekleşecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Üniversitesi'ndeki görevinden 1128 akademisyenin 11 Ocak 2016'da yayınladığı "Bu Suça Ortak Olmayacağız" başlıklı bildiriye imza attığı gerekçesiyle 2017 yılında KHK ile ihraç edilen Mühdan Sağlam, mahkeme kararıyla görevine iade edildi. 

'KARARLARIN NASIL BİR MANTIKLA ALINDIĞINI HÂLÂ ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİZ'

Gazete Duvar'a açıklamada bulunan Sağlam, kararla ilgili şunları söyledi:

"Görevime iade edilmiş olmama sevindim, ancak buruk bir sevinç. İade edilirken dahi tam sevinemiyoruz. Geçen yedi yılda Barış Akademiyenleri olarak büyük zorluklar yaşadık, sadece iş bulamamak değil, hakaret ve itibar kaybına uğratıldık. Bunun yanında sevinçlerimiz, yarım eksik. Çünkü, bazı idare mahkemesi daireleri neredeyse toplu ret verdi. Dahası aynı daire aynı benzer dilekçe veren bir kişiyi iade ederken diğerini reddetti. Neden olduğunu bilmiyoruz. Kararların nasıl bir mantıkla alındığını hâlâ anlayabilmiş değiliz. Bizim için adalet tüm arkadaşlarımız görevlerine iade edildiklerinde ve haklarını aldıklarında gerçekleşecek." (HABER MERKEZİ)