Barcelona ve Atletico Madrid arasında dev takas

Barcelona, sezon başında kiralık olarak kadrosuna kattığı Joao Félix'i 1 yıl daha kiralamak için Atletico Madrid ile önemli bir takasa imza atabilir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanyol futbolunun iki devi yaz transfer döneminde önemli bir takasa imza atmaya hazırlanıyor. Barcelona'nın sezon başında Madrid ekibinden kiraladığı ve performansından memnun kaldığı Joao Félix'i takımda tutmak istediği öğrenildi. Barcelona'nın Felix'e karşılık istenilen patlamayı gerçekleştiremeyen ve sezon başında Brighton'a kiralanan Ansu Fati'yi Atletico Madrid'e önereceği iddia edildi.

İspanyol basınından Relevo'ya göre; Joao Félix, Barcelona'da oldukça mutlu ve Atlético Madrid'de Diego Simeone ile tekrar bir araya gelmek istemiyor. Barcelona'nın Joao Félix için büyük bir transfer ücreti ödeme imkanının olmaması nedeniyle, onun kiralık olarak kalmasının mantıklı bir çözüm olduğu görülüyor. Atlético Madrid'in ise Joao Félix için para talep ettiği belirtildi.

İKİ OYUNCU İÇİN YÜKSELİŞ FIRSATI OLABİLİR

Oyuncunun menajeri Jorge Mendes çözümü Ansu Fati'yi Atlético Madrid'e kiralık olarak göndermekte buldu. Simeone'nin ilk tercihleri arasında yer almayan Ansu Fati'ye Joao Félix'in takıma geri dönmesini engelleyeceği için ve parlak bir kariyer beklentisi sebebiyle sıcak bakılabileceği öne sürüldü. Joa Felix'i 120 milyon euroya kulüp rekoruyla transfer eden Atletico, Fati ile bu yatırımın bir kısmını geri kazanmayı umuyor. Joao Félix, Barcelona'da çıktığı 35 maçta 9 gol ve 6 asist üretti.

Ansu Fati ise Barcelona'da beklenen performansı sergileyemedi ve sezon başında Brighton'a kiralandı. İngiltere'de 24 maçta 4 gol 1 asist kaydeden 21 yaşındaki oyuncunun ekonomik sorunlar yaşayan Barcelona'ya yüksek bir gelir getirmesi zor görünüyor. Bu transferler gerçekleşirse, her iki oyuncu da kariyerlerini yeniden canlandırma fırsatı bulabilir. Her iki kulübün de önümüzdeki aylarda bu konuda yoğun görüşmeler yapması bekleniyor.

(SPOR SERVİSİ)