Barbie temalı tabut üretilmeye başlandı: 'Gerçek bir Barbie gibi dinlenebilirsiniz'

El Salvador'daki bir cenaze evi, Barbie süslemeli pembe tabutlar satmaya başladı. Cenaze evi sahibi, "Daha fazla pembe tabut hazırlayacağız, çünkü insanlar istiyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - El Salvador'da bulunan Alpha ve Omega Cenaze Evi, Barbie resimleriyle süslenmiş pembe tabutlar üretmeye başladı. Cenaze evinin sahibi Isaac Villegas, "Barbie" filmi temmuz ayında gösterime girmeden önce pembe tabut seçeneği sunduğunu ancak "Barbie" filmi 'çılgınlığının' onu tabutların kumaş astarlarını oyuncak bebek resimleriyle süslemeye teşvik ettiğini söyledi. 

ABC News'te yer alan habere göre, cenaze evi sahibi Villegas, tabutlar hakkında konuşurken, "Bu trendi yakalamalıyız diye düşündüm ve bunu başardık" ifadesini kullandı. Villegas, Barbie tabutları için bir promosyon kampanyası başlattığını ve bunlardan 10 tanesini sattığını belirtti.

'DAHA FAZLA PEMBE TABUT HAZIRLAYACAĞIZ'

Barbie konseptli tabutların satılması 10 kişinin hemen bu tabutlarla gömüldüğü anlamına gelmiyor. El Salvador'daki pek çok kişi, gelecekteki cenaze törenleri için ön ödemeli bir paket satın almayı tercih ediyor.

Villegas, bir yıl öncesine kadar ailelerin siyah, kahverengi, beyaz ya da gri gibi geleneksel tabut renklerini tercih ettiğini ancak geçen yıl ilk pembe tabutu sattığını anlattı. Villegas, "Daha fazla pembe tabut hazırlayacağız, çünkü insanlar istiyor" diye konuştu.

Ekvator'da da Funeraria Olivares adlı cenaze evi, Barbie temalı tabutunun reklamını TikTok'taki 21 Temmuz tarihli paylaşımıyla yapmıştı. 1,5 milyondan fazla kez izlenen videoda "Gerçek bir Barbie gibi dinlenebilirsiniz" ifadesine yer verilmişti. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)