'Barbie' oyuncusu Simu Liu: Film, güzellik standartlarınızı yıkacak

Oyuncu Simu Liu, "Barbie" filminin oyuncak bebek markalarının yarattığı güzellik standardını yıkacağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Senaryosunu Greta Gerwig ve Noah Baumbach kaleme aldığı, yönetmenliğini Greta Gerwig'in üstlendiği "Barbie" filminin oyuncusu Simu Liu, filmle ilgili konuştu. Vanity Fair'e konuşan Liu, filmin oyuncak bebek markaları tarafından uzun süredir devam ettirilen basmakalıp güzellik standartlarını ortadan kaldıracağını söyledi. 

Liu, kadrosunda ayrıca Kate McKinnon, America Ferrera, Will Ferrell, Issa Rae, Michael Cera, Kingsley Ben-Adir, Ncuti Gatwa, Hari Nef, Nicola Coughlan ve Emerald Fennell gibi isimlerin yer aldığı filmde, oyuncak bebek evreninde her türlü fiziksel özelliğe sahip temsiller olduğunu belirtti. Liu, "Bazı büyük karmaşık dans sahnelerimizi çok net hatırlıyorum, Greta oyuncu seçiminde çok titizdi. Farklı vücut ölçülerinde, farklı özelliklerde, farklı yeteneklere sahip çeşitli kişiler seçtik. Mesaj şuydu: Barbie veya Ken olmak için sarışın, beyaz, x, y veya z olmanıza gerek yok" dedi. 

Liu, filmin oyuncak bebek markalarının yarattığı güzellik standardını yıkacağını belirterek, "Film, gerçekten iç güzelliğinizi keşfetmek, onu sahiplenmek ve mümkün olan en iyi versiyonunuz olmakla ilgili" diye konuştu.

Film, 21 Temmuz 2023'de vizyona girecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)