Barbaros Şansal: 'Dike dike' dedim diye yargıç hapis verdi

Modacı Barbaros Şansal, hakkında açılan çok sayıda dava bulunduğunu söyledi. Şansal, 5 yıl önce kendisine yönelik saldırıyla ilgili davaları AİHM'e taşıyacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Modacı Barbaros Şansal geçen hafta Urfa’da katılacağı program öncesinde farklı isimler tarafından hedef gösterildi. Aralarında iktidara yakın gazeteci, siyasetçi ve sendikacıların da bulunduğu kişilerden gelen tepkiler üzerine Şansal programını iptal etti. Şansal konuyla ilgili olarak Halk TV'den Seyhan Avşar'ın sorularını yanıtladı. Şansal'ın açıklamalarından bir bölüm şöyle:

Havalimanında linç edilmenizin üzerinden 5 yıl geçti. Ancak yıllar geçmesine rağmen ülkedeki linç girişimleri devam ediyor. Sanatçılar, gazeteciler linç ediliyor. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Linç, işgal, yağma ve ganimet kültürü bu topraklarda yüzyıllardır vardı. Sanırım var olmaya da devam edecek. Organize olduğu aşikâr linç girişiminden sağ çıkmam mucizeydi. Ancak yüce Türk yargısı inandırıcı delil bulamadığından bana saldıran 13 sanık beraat etti. Sadece bir kişiye ufak bir para cezası verildi. Asliye hukuk mahkemesinde açtığım tazminat davasında ise mahkeme sübut delil olmadığını iddia ederek tazminat talebimi ret etti. Yaşadıklarıma ilişkin açılan her iki davayı da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıyacağız.

Geçtiğimiz hafta Şanlıurfa’da olacaktınız. Ancak etkinliğinizin duyulması üzerine tehdit ve tepki mesajları gelmeye başladı. Kendi ülkenizin bir şehrine gidemiyor olmak size neler hissettirdi?

Bırakın ülkemin bir şehrine giderken tedirgin olmayı yurtdışında bile aynı çirkin davranışlarla karşılaşabiliyoruz. Sanırım son 20 yıldaki kutuplaşmakta olan toplumun hadsizliğinden kaynaklı bu yaşananlar. Üzülüyor muyum? Tabi ki üzülüyorum. Ancak korkuyor muyum? Hayır korkmuyorum. Tüm bu nedenlerden ülkem benim için gittikçe değersizleşen bir yere dönüşüyor.

Sosyal medyada yazdıklarınız binlerce beğeni alıyor. Ancak bir yandan da şikayet ediliyorsunuz. Yazdıklarınız ve konuştuklarınız nedeniyle hakkınızda açılan toplam kaç dava var? Yargılama süreçleriniz ne durumda…

(Gülüyor) Öküz altında buzağı arayanlar mahallenin dedikoducu muhbirleri gibi beni Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden şikâyet ediyorlar. Yargılanıyorum ve bu davalardan bazen ufak tefek cezalarda çıkıyor. Mesela dike dike dedim diye hapis cezası verdi yargıç. Edebi ve hukuki bilirkişi artık ne anladıysa. Yahu ben terziyim dikmek mesleğim… Şu an ise hakkımda süren soruşturma ve davalar var. Sanırım 8-10 tane. Avukatım takip ediyor. (Kaynak)