Ballon d'Or'lu Benzema, Dünya Kupası'nda forma giyemeyecek

Karim Benzema, yaşadığı sakatlık sebebiyle Dünya Kupası'nda oynayamayacak. Haberi federasyon ve teknik direktör de doğruladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl sergilediği futbolla Ballon d'Or kazanan ve kariyerinin en parlak dönemlerinden birini geçiren Karim Benzema, Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nı kaçırıyor. Tecrübeli futbolcunun uyluk sakatlığı yaşadığı ve iyileşmek için en az 3 haftaya ihtiyacı olduğu belirtildi.

AA'nın aktardığı bilgilere göre, cumartesi günü yapılan idmanı yarıda bırakan Benzema'nın Katar'ın başkenti Doha'daki bir hastanede MR'ı çekildi. Sonuçlarda çıkan sakatlık, Benzema'nın oynayamayacağını gösterdi. Fransa Futbol Federasyonu (FFF) da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Benzema'nın turnuvaya katılamayacağını duyurdu.

DESCHAMPS: ÇOK ÜZGÜNÜM

Fransa A Milli Takım teknik direktörü Didier Deschamps "Bu Dünya Kupası'nı büyük bir hedef haline getiren Karim için son derece üzgünüm. Bu yeni aksiliğe rağmen takıma güvenim tam. Bizi bekleyen muazzam zorluğun üstesinden gelmek için her şeyi yapacağız" dedi.

Fransa'da daha önce de Paul Pogba ve N'Golo Kante ile forvet Christopher Nkunku sakatlıklarından dolayı takımdan ayrılmıştı.

Fransa'nın kupadaki forvet hattı Antoine Griezmann, Olivier Giroud, Kylian Mbappe, Ousmane Dembele, Randal Kolo Muani, Kingsley Coman ve Marcus Thuram'dan oluşacak. Son dünya şampiyonu Fransa, Katar 2022'de Avustralya, Danimarka ve Tunus ile aynı grupta yer alıyor. Fransa ilk maçını 22 Kasım'da Avustralya ile oynayacak. (HABER MERKEZİ)