Balina tekneye çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

Avustralya’nın Sydney kenti açıklarında bir balina tekneye çarptı. Teknedeki iki kişi suya düştü. Bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya’da Sydney kenti açıklarında bir balinanın bir tekneye çarpması sonucu suya düşen bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi hastaneye kaldırıldı. Teknenin darbenin etkisiyle yan yatarak ters döndüğü ifade edilirken, polis Botany Körfezi’nde bilinci kapalı şekilde bulunan bir erkeğin daha sonra hayatını kaybettiğini bildirdi. Tedavisi hastanede devam eden yaralının durumunun ise stabil olduğu açıklandı.

‘BALİNA YÜZÜNDEN TEKNE YAN YATTI, İKİ KİŞİ SUYA DÜŞTÜ’

Reuters haber ajansının aktardığına göre, New South Wales Emniyet Müdürü Yasmin Catley, “Olaya bir balina karışmış; kim böyle bir şeyin olacağını düşünürdü ki… Bu, son derece trajik” dedi. Eyalet Acil Durum Servisleri Müdürü Jihad Dib ise balinanın çarpması ile balık tutmak üzere denizde bulunan teknenin yan yattığını, bu sebeple iki erkeğin de suya düştüğünü aktardı. Balinanın türüyle ilgili ise bilgi paylaşılmadı.

Avustralya kıyılarında yaşayan 10 büyük ve 20 daha küçük balina türü olduğu biliniyor. Bölgede balina kaynaklı insan ölümlerine sık rastlanmasa da Avustralya ve Yeni Zelanda kıyılarında sık sık balinalar gözleniyor. Haziran ayında da bir ya da iki balinanın çarpması sonucu bir tekne alabora olmuş, sekiz Danimarka vatandaşı kurtarılmıştı. (DIŞ HABERLER)