Balet ve koreograf Erdal Uğurlu hayatını kaybetti

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde balet ve koreograf olarak görev yapan Erdal Uğurlu, 57 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçının ölüm haberini Okan Bayülgen duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- "Çıplak Vatandaşlar", "Kırmızı", "Özel Hayatlar", "Yakındoğu'da Emanet" gibi tiyatro oyunlarında oyuncu ve koreograf olarak yer alan sanatçı Erdal Uğurlu, hayatını kaybetti. Sanatçının ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

Uğurlu'nun ölüm haberini, Okan Bayülgen "Erdal Uğurlu, hayatımız, sanat, diğer her şey, sen diğer her şey de öldün, hayatımız, sanat devam ediyor. Ne saçma değil mi?" sözleriyle duyurdu.

Balet Erhan Güzel de, sosyal medya hesabından Uğurlu'nun sahne fotoğraflarını paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

"Devlet Balesi’nin en önemli erkek dansçılarından olan Erdal Uğurlu’yu kaybettik. Çok üzüldüm. Benim idolümdü kendisi. Huzur içinde uyu Erdal abim. Seni asla unutmayacağım."

Uğurlu'nun ölümü üzerine üzüntüsünü paylaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, "Devlet Opera ve Balesi'nin yetenekli dansçısı, sahnede devleşen Balet Erdal Uğurlu'nun aramızdan ayrıldığını üzüntüyle öğrendim. Uğurlu'ya Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı dilerim" dedi.

Nejat İşler ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında "Bazı ruhlar vardır, görmesen bile iyi gelir varlığı. Erdal Uğurlu" sözlerini kullandı.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)