Baldwin'in görüntü yönetmenini öldürdüğü Rust'ın yapımcısına para cezası

Alec Baldwin'in 'yanlışlıkla' sette görüntü yönetmenini öldürdüğü olaya ilişkin raporda hatalarının 'hem ciddi hem de kasti' olduğu belirtilen prodüksiyon şirketine para cezası kesildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Oyuncu Alec Baldwin'in Rust filminin setinde 'güvenli' olduğunu zannettiği silahla prova yaparken görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i öldürdüğü, yönetmen Joel Souza'yı ağır yaraladığı olaya ilişkin yapımcılara para cezası verildi.

New Mexico Çevre Müdürlüğü'nün hazırladığı raporda Rust filminin yapımcılarının "sette ateşli silah kullanmak konusundaki risklere karşı herhangi bir şekilde dikkat göstermedi" denildi. Kuruluş, yapımcı şirkete maksimum para cezası olan 136 bin 785 dolar ceza kesti.

'HATALAR HEM CİDDİ HEM DE KASTEN'

New Mexico Çevre Müdürlüğü'nden James Kenney "Yönetimin bazı hataları var standart sektör kurallarına uyulmuş olsaydı, Halyna Hutchins'in ölümü ve Joel Sousa'nın ağır yaralanmasının önüne geçilebileceğine dair, gerekenden de çok kanıt var. Soruşturmamızda Rust Productions'ın hatalarının hem ciddi hem de kasten olduğunu tespit ettik" dedi. (KAYNAK: BBC)