Bakan Yardımcısı Gürcan: Cumhurbaşkanımız yakında sürprizler açıklayacak

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çiftçiler için sürprizler açıklayacağını duyurdu, "Çiftçimize köylümüze destek veriyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, İstanbul Beyoğlu'nda düzenlenen Ekonomi Buluşmaları toplantısına katıldı. Gürcan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yakın zamanda 'sürprizler' açıklayacağını duyurdu. Gürcan çiftçiler için açıklanacak 'sürprizlerin' altını çizdi ve şöyle konuştu:

"Çiftçimize bir sürpriz açıklayacağız. Desteklerle ilgili her gün yeni bir açıklama yapılıyor. Özellikle tarımın bu dönemde çok önemli bir noktaya geldiğini hepimiz biliyoruz. O yüzden tarımda görev yapan, tarımda çalışan çiftçimize, köylümüze her zaman destek vermeye de devam ediyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığımız da bu konuda çok ciddi bir şekilde çalışmalar yapıyor. Bizler de Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak hem Tarım ve Orman Bakanlığımızla beraber hem de diğer bakanlıklarımızla beraber bu konuda 'nasıl kolaylaştırırız, nasıl destek oluruz' diye çalışmalar yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte yeni sürprizlerimizi açıklayacak Sayın Cumhurbaşkanımız."

'MUHALEFETİN BAHSETTİĞİ GİBİ HER ŞEY KARAMSAR DEĞİL'

AA'nın aktardığı bilgilere göre, toplantıda, muhalefetin kapanan işyerlerine dair istatistikleri paylaşmasını eleştiren Gürcan, yüzde 17'lik artış olduğunu öne sürdü. Gürcan şöyle devam etti:

"Baktığımızda aslında bazen muhalefetin eleştirdiği, 'işte kapanan iş yerleri olduğunu' söylediğini hepimiz görüyoruz, biliyoruz. Zaman zaman 'işte 7 bin 100 tane iş yeri kapatıldı, şirket kapatıldı' diye bazı muhalif milletvekilleri sosyal medyada olsun, basında olsun söylemlerde bulunuyor. Ama Türkiye'ye baktığımızda ilk 8 ayda 87 bin 755 şirket kurulmuş ve yüzde 23'lük bir artış göstermiş kurulan şirket, iş yeri açısından... Net kurulan şirket sayısı da 62 bin 959'dan 73 bin 957'ye yükselmiş. Burada ciddi bir yüzde 17 artış var. Burada da muhalefetin bahsettiği gibi her şeyin karamsar olmadığını, insanların yeni şirketler kurduğu ve yeni şirketlerle de Türkiye ekonomisine güç verdiğini görebiliyoruz." 

(HABER MERKEZİ)