Bakan Varank'tan Özgür Özel'e: Biraz beleşçi geldi bana

Bakanı Varank, Meclis'e TOGG ile gelince CHP'li Özgür Özel, arabanın Meclis'te kalması teklifinde bulundu. Varank, "Arabayı istiyorsa parasını verir alır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dün Meclis'teki bütçe görüşmelerine TOGG otomobili ile geldi.

Meclis çıkışı Bakan Varank'a CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in teklifi sorulunca, "Özgür Özel biraz beleşçi geldi bana. Arabayı istiyorsa parasını verir alır. Ben öyle yapacağım. Özgür Özel'in de öyle yapması lazım" dedi.

Varank'ın açıklamalarına ise Özel'den yanıt geldi. Özel, "Sayın Varank ayıp ediyor. Ben arabayı kendime istemedim. Milletin meclisine bırak hepimizin TOGG’un tanıtımına katkısı olsun dedim. İktidar vekilleri de iyi fikir dedi destekledi. Uzatılan eli ittirmek doğru değil" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bütçe görüşmelerine TOGG ile gelmişti. Meclis girişinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Varank, “Muhalefet milletvekilleri Plan Bütçe Komisyonu’nda ‘Madem TOGG var niye onunla gelmedin’ diye laf attı. Ben de muhalefeti dinledim, TOGG’u buraya getirdim” demişti.

Genel Kurul’daki sunumu öncesinde söz alan Özgür Özel, Varank’a, TOGG’un Meclis’te kalması gerektiğini söylemiş ve şöyle konuşmuştu: “Belli ki Sayın Bakan bugün TOGG konuşulsun istiyor. TOGG Meclis’e gelmiş. Ne getirdiyse, millete verilen yetkinin geri alınmayacağı gibi, hediye de geri alınmaz. Onu da Meclis'te bırakın.”

Meclis’e bir şarj ünitesi de koyulmasını öneren Özel, Bakan Varank’a, “TOGG’u götürürseniz şanınıza yakışmaz” dedi. Milletvekillerinin aracı test ederek eksikleri konusunda katkı sunabileceğini de söyleyen Özel, “Bu Meclis’e bir elektrikli araç geliyorsa doğrudur, geri giderse ayıptır” ifadelerini kullanmıştı.

Özel’in bu sözlerine AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk de destek verirken, Bakan Varank, Özel’in talebini gülümseyerek karşılamıştı. (HABER MERKEZİ)