Bakan Varank: Babacan'ı dinlemiş olsaydık yaya kalırdık

Bakan Mustafa Varank, "Ali Babacan 'Tekstil sektörünün geleceği yok' diyordu. Biz o arkadaşları dinlemedik. Onları dinlemiş olsaydık şimdi yaya kalırdık" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, LC Waikiki Yalova Lojistik Merkezi Açılış Töreni'nde konuştu. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a yönelik ifadeler kullanan Bakan Varank, Türkiye'nin ihracatta 'tarih yazdığını' söyledi.

Varank'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

DAHA CEVVAL OLMAMIZ GEREKİYOR: Son 7 çeyrektir devam eden büyüme serisi aslında bu başarıların tesadüf olmadığının da en net göstergesi. Türkiye’nin son dönemde yakaladığı ivmenin bir diğer somut göstergesi de her ay yeni rekorlar kıran ihracatımız. Sürekli karamsarlık pompalayanlara inat, ülkemiz aşağı yukarı bütün sektörlerin katkısıyla ihracatta tarih yazmaya devam ediyor. Elbette buradaki aslan paylarından biri hazır giyim ve konfeksiyon sektörüne ait. Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, 20 milyar doları aşan ihracatıyla 2021 yılının en çok ihracat yapan 4'üncü sektörü olmayı başardı. Her ne kadar bu rakamlar iyi gibi gözükse de hazır giyim sektörümüze aslında bu rakamların yakışmadığını düşünüyorum. Bizim hazır giyim sektöründen beklentimiz emin olun bundan çok daha fazla. Türkiye gerek pazarlara olan yakınlığı gerekse derin tecrübesiyle sektörde önemli avantajlara sahip. Bu manada bizim daha cevval olmamız gerekiyor. Bu manada biz daima sektörün yanınızdayız. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak firmaların kendi bünyelerinde kurduğu AR-GE ve tasarım merkezlerine cazip destekler sağlıyoruz. Yenilikçi projeleri KOSGEB ve TÜBİTAK aracılığıyla desteklemeye devam ediyoruz. Bunların yanında uluslararası desteklerle de sektöre önemli altyapıları kazandırmak için kaynaklar oluşturuyoruz. Örneğin 21 milyon avro bütçeli hazır giyim ve tekstil sektörünün dijital dönüşümü projesi ile KOBİ'lerin dijital yetkinliklerini geliştirebilecekleri bir merkez oluşturduk. Bu merkez aracılığıyla KOBİ'ler bir yandan dijital yetkinliklerini artırırken diğer yandan dünyaya entegre olma şansı yakalıyorlar."

O ARKADAŞLARI DİNLEMEDİK: Gördüğünüz gibi biz başkaları gibi 'Siz bu işleri artık bırakın' demiyoruz. Biliyorsunuz vakti zamanında bizim de partimizde siyaset yapmış Ali Babacan, tekstil sektörü bu tecrübeleri gayet iyi bilir, sektörün temsilcilerini toplayıp ne diyordu biliyor musunuz? 'Tekstil sektörünün geleceği yok, konfeksiyon sektörünün geleceği yok, buralardan çıkmanız lazım, bizim başka alanlara yönelmemiz lazım' diyordu. Ama biz tabii ki o arkadaşları dinlemedik. Biz yolumuza kararlılıkla devam ettik. Onları dinlemiş olsaydık şimdi yaya kalırdık. Türkiye'nin en önemli sektörlerinden biri olan, milyonlarca vatandaşımıza istihdam sağlayan tekstil sektörü de çöker giderdi. Yine aynı arkadaş ne diyordu biliyor musunuz? Tersanecileri toplayıp diyordu ki 'Bakın bu tersane işlerinden de çıkmamız lazım. Gemi inşası artık angarya bir sektör. Buralara yatırım yapmamanız lazım.' Ama bugün geliyorsunuz Yalova'ya bakıyorsunuz, şu anda Avrupa'nın en teknolojik gemilerini hangi tersane yapıyor? Yalova'daki tersane yapıyor. Bugün hidrojenle çalışan, elektrikle çalışan, hibrit tekneleri Yalova'daki tersaneler üretip Kuzey Avrupa ülkelerine ihracat yapıyor. Onun için bakıyorsunuz bir takım aklıevveller çıkıyorlar, Cumhurbaşkanımızın başarılarını kendilerine mal etmeye çalışıyorlar ama yemezler. Bizim vatandaşlarımızın bu aldatmacalara karnı tok.

EKONOMİ YÖNETİMİ OLARAK BUNLARI AŞMAK İÇİN ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ ORTAYA KOYUYORUZ: Bunları bizler de görüyoruz. Ekonomi yönetimi olarak bunları aşmak için elimizden gelen her şeyi ortaya koyuyoruz. Sizlerle sürekli istişare halindeyiz. Şunu açık yüreklilikle söylemek istiyorum; dünyada yaşanan bu sıkıntıların aşılmasını sağlayacak tecrübeye, özveriye, beceriye sahip Cumhur İttifakı'ndan başka bir siyasi anlayış bu ülkede yok. Türkiye'nin önünü açacak, Türkiye'yi ikinci yüzyılına taşıyacak tek lider de şu anda Recep Tayyip Erdoğan'dır.

LC WAİKİKİ'NİN LGBT DAYATMASINA İNİSİYATİF ALMASINI ÇOK DEĞERLİ BULUYORUM: Yaptığı hayırlarla herkese örnek olan bir grup ama buraya gelirken bir haber okudum ve bu işe de imza attılarsa, haber doğruysa ben kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Grup, çalışanlarına bir elektronik posta göndermiş ve demiş ki 'Lütfen ürünlerimizde LGBT çağrışımı yapan işaretleri kullanmayın. Bunlarla ilgili ürünleri üretmeyin. Çünkü bizim hassasiyetlerimiz var, sorumluluğumuz var.' Dünyada bir LGBT dayatması varken, bir cinsiyetsizlik dayatması varken LC Waikiki'nin bu inisiyatifi almasını da ben çok değerli buluyorum ve kendilerine çok teşekkür ediyorum. Kimse kusura bakmasın, siz ne yapıyorsanız yapın ama cinsiyetsizliği dayatırsanız, aile mefhumunun altını oymaya devam ederseniz ki biz de kimseye 'eyvallah' demeyiz, bunun karşısında dururuz. Böyle markaların gerisinin geleceğine de inanıyorum. Biz aileyi savunmaya Allah'ın izniyle devam edeceğiz."

(HABER MERKEZİ)