Bakan Tunç'tan Sur açıklaması: Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarına hakarete tutuklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sur Belediyesi makam odasında, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafları hakkındaki sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan kişinin tutuklandığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır Sur Belediyesi makam odasında, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan şüphelinin tutuklandığını duyurdu.

Yüzde 50 zihinsel engelli raporu olan Uğur Gezer'in annesi Fatma Gezer ise oğlunun DEM Parti yöneticisi olarak gösterilmesine tepki gösterdi.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Diyarbakır Sur Belediyesi makam odasında, Belediye Başkanın göreve başlaması nedeniyle gerçekleştirilen programda, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözler sarf edilmesi nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli şahıs hakkında Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliğince, 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarını işlediğine dair kuvvetli suç şüphesini gösterir somut delillerin mevcut olduğu gerekçesiyle tutuklama kararı verilmiştir" dedi.

ENGELLİ RAPORU NEDENİYLE TAHLİYE EDİLDİ

MA'da yer alan habere göre, Sur Belediyesi'nde yüzde 50 zihinsel engelli raporu bulunan Uğur Gezer, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla dün evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Gezer, savcılık tarafından “Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanuna muhalefet” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” iddialarıyla tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Gezer, sevk edildiği hakimlikçe aynı gerekçelerle tutuklandı.

Gezer'in daha önce de bir süre tutuklu kaldığı ve zihinsel engelli raporu nedeniyle tahliye edildiği öğrenildi.

ANNE GEZER: RAPORA RAĞMEN GÖZALTINA ALINDI

MA'ya konuşan Uğur Gezer’in annesi Fatma Gezer, oğlunun kalabalık gördüğü yere gitme eğilimi gösterdiğini, bu nedenle Sur’daki sokağa çıkma yasakları döneminde de tutuklandığını anlattı. Gezer, oğlunun sokağa çıkma yasakları döneminde protestolara katıldığı ileri sürülerek, 2 yıl 6 ay tutuklu kaldığını, o dönem yüzde 25 zihinsel engelli raporu bulunduğunu paylaştı. Anne Gezer, bu durumun fark edilmesi üzerine oğlunun hastaneye sevk edildiğini, hastanede yüzde 50 zihinsel engelli raporu verildiğini ve rapor üzerine Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nden serbest bırakıldığını kaydetti. 

Anne Gezer, "Oğlum gözaltına alındıktan sonra evimize baskın yapıldı, evin altını üstüne getirdiler. Oğlum engelli olduğu için nerede bir kalabalık görse oraya gidiyordu. Düğünlere, toplantılara... Ancak kimseye bir zararı yok" tepkisinde bulundu. 

Bu duruma rağmen oğlunun gözaltına alındığına dikkat çeken anne Gezer, "Engelli bir insanı oraya tıkıp ne yapacaklar? Yüzde 50 raporu olan bir insanı nasıl alıp götürüyorlar?" diye sordu.

'YÖNETİCİ OLMASI MÜMKÜN DEĞİL'

Oğlunun DEM Parti yöneticisi olarak gösterilmesine de tepki gösteren Gezer, oğlunun engel durumundan kaynaklı bir yere yönetici olmasının mümkün olmadığını kaydetti. Anne Gezer, "Bütün Amed oğlumun engelli olduğunu biliyor” dedi. 

 

(HABER MERKEZİ)