Bakan Tunç'tan Kılıçdaroğlu'na Madımak yanıtı: Cumhurbaşkanı'na 'suç ortağısınız' demek çok çirkin

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sivas Katliamı Davası'nın zaman aşımından düşmesini eleştirilere, "Bunu Sayın Cumhurbaşkanımızla ilişkilendirmek ve 'suç ortağısınız' demek çok çirkin" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sivas Katliamı'na ilişkin zaman aşımına uğrayan ana davadan dosyaları ayrılan firari sanıklar Murat Sonkur, Eren Ceylan ve Murat Karataş’ın yargılandığı davanın da zaman aşımı nedeniyle düşmesini eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi.

Tunç, "Buna karar denmez, olsa olsa suç ortaklığıdır" diyerek mahkeme kararına tepki gösteren Kılıçdaroğlu'na, "Suçun işlendiği tarihteki hüküm dikkate alındığı için zaman aşımı süresi dolunca mahkeme davanın düşmesine karar verdi. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımızla ilişkilendirmek ve 'suç ortağısınız' demek çok çirkin bir davranış. Ne hukuki ne ahlaki. Bu nedenle bu beyanatları sahibine iade ediyoruz." dedi.

Katliamdan sonra yargılama sürecinin başladığını ve mahkumiyetler verildiğini söyleyen Tunç, "Sanıklar hükümlü durumda, cezalarını çekmeye devam ediyorlar" diye konuştu.

Firari olan üç sanık yakalanamadığı için yargılama sürecinin yapılamadığını belirten Tunç, "Kırmızı Bülten de sonuç vermedi. Bu anlamda 30 yıllık zaman aşımı süresi doldu. O günkü kanuna tabi oldukları için yargının böyle bir kararı oldu" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)