Bakan Tekin: Her alanda yeni bir inşa süreci başlatmak gerek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Eğer Türkiye Yüzyılı inşa edeceksek, sivil toplumdan akademiye kadar her alanda yeni bir inşa süreci başlatmak gerektiğine inanıyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü'nde gerçekleştirilen İslam Düşünce Enstitüsü'nün (İDE) Akademi 2022-2023 Yüksek İhtisas Programı'nın "Nehri Yeniden Akıtmak" isimli kapanış konferansına ve mezuniyet törenine katıldı.

DHA'nın haberine göre, programa İDE Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gazi Üniversitesi Rektörü Musa Yıldız ve Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar da yer aldı.

Programda konuşan Yusuf Tekin, İDE Akademi'nin tanıtım videosunda kullanılan "nehri yeniden inşa etmek" metaforunu çok beğendiğini söyledi.

"Kuşkusuz inşa süreci nehrin akacağı yönü belirleyecektir. Nehri yeniden akıtacağız ama yönünü de bu inşa süreciyle tanımlamak gerekir" diyen Tekin, "Biz öğrencilik yıllarımızda, gençlik yıllarımızda İslam dünyasında yaşayan düşünürlerin İslam düşüncesi ile ilgili eserlerinin Türkçeye tercüme edildiği yıllarda tercüme eserleri okuyarak büyüdük. Bugün oryantalistlerin Arap Baharı diye tanımladıkları sürecin sonucunda kesintiye uğrayan bir bölgenin, bir iklimin oluşturduğu düşünce akımlarını, düşünce eserlerini okuyarak büyüdük ve bilinçli bir biçimde olduğunu iddia ettiğim bir sürecin sonucunda buradaki kaynak kurutuldu" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de "yeni bir inşa süreci gerektiğini" savunan Bakan Tekin, "Eğer Türkiye Yüzyılı inşa edeceksek, sivil toplumdan akademiye kadar her alanda yeni bir inşa süreci başlatmak gerektiğine inanıyorum. Bu inşanın da hem medeniyetimizin hem tarihimizin hem kültürümüzün referans değerleriyle beslenmesi gerektiğine inanıyorum" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)