Bakan Özer'den eleştirilere yanıt: Siz çocuk işçiliğiyle oyalanın

Milli Eğitim Bakanı Özer '1 milyon 152 bin çırak ve kalfanın olduğu eğitim sistemimiz var' dedi, eleştirilere 'Siz çocuk işçiliğiyle oyalanın durun' yanıtı verdi.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Genel Kurulu’nda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2023 Yılı Merkezi Bütçe Kanun Teklifleri ile 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri görüşüldü.

Gruplar adına konuşmalar tamamlandıktan sonra iktidar adına söz alan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Küçük ve orta ölçekli işletmelerin insan kaynağı ihtiyacını gidermek için uygulanan 'çırak ve kalfa' düzenlemesini savundu. 

'OKUDUĞUNU ANLAMA, MATEMATİK VE FEN OKURYAZARLIĞINDA BİRİNCİ ÜLKE TÜRKİYE'

ANKA'nın aktardığına göre Bakan Özer, özetle şunları söyledi: 

ÇOK DAHA İYİ BİR NOKTADAYIZ: Son 20 yılda yapılan eğitim yatırımıyla eğitimin tüm kademelerinde kız çocuklarının okullaşma problemi kökünden çözülmüştür. Eğitim sistemimizdeki toplam öğretmen ve öğrenci sayımız günümüzde birçok ülkenin toplam nüfusundan fazladır. Bu ölçekte büyük bir dönüşümü gerçekleştirmek sadece bütçede en büyük payı ayırmayı değil, ciddi bir kararlılığı gerektirir. Okuduğunu anlama, matematik ve fen okuryazarlığında puanını en fazla artıran birinci ülke Türkiye olmuştur. 2000’li yıllardan çok daha iyi bir noktadayız.

OKULLARDA YEMEK: 2022 yılında da ücretsiz yemek uygulamasına kapasitesini arttırarak devam ettik. Taşımalı eğitim kapsamındaki ve pansiyonda kalan öğrencilerimizin yararlandığı bu imkandan 2022 yılının başlarında 1 buçuk milyon öğrencimiz yararlanırken özellikle okul öncesi eğitimdeki öğrencilerimize öncelik vererek bu sayıyı 1.8 milyona çıkardık. 2023 yılının sonuna kadar bu imkandan okul öncesi tüm öğrencilerimizi yararlandıracağımızı dolayısıyla bu sayıyı yaklaşık 4 milyona çıkaracağımızın müjdesini de buradan vermek istiyorum.

GENÇ İŞSİZLİĞİ: Küçük ve orta ölçekli işletmelerin insan kaynağı ihtiyacını gidermek için büyük bir dönüşüm başlattık. Bugün Meclis’e gelirken rakama baktım. Bugün 1 milyon 152 bin çırak ve kalfanın olduğu bir eğitim sistemimiz oldu. Bu niye önemli biliyor musunuz, siz çocuk işçiliği ile başka şeylerle oyalanın durun. Mesleki Eğitim Merkezi ile ilgili çok spekülasyon yapıyorsunuz. 1 milyon 152 bin çırak ve kalfanın yüzde 81. 18 yaş üzeri. İşte Mesleki Eğitim Merkezi bu ülkedeki genç işsizliği gidermek için en önemli enstrüman görevi görüyor.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU: Öğretmenlerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerini önemsiyoruz. Siz nasıl hissediyorsanız Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili yankı odalarında yaşamaya devam ediyorsunuz. Tüm müdahalelere rağmen, siyasilerin boykot çağrısına rağmen, sendikaların iş bırakmalara rağmen yüzde 99 öğretmen sınava girmiştir. Öğretmen bir kez daha size ders vermiştir. (HABER MERKEZİ)